Política

Sánchez rebutja l’última proposta d’Iglesias, un govern de coalició a prova fins als pressupostos

Els líders de PSOE i Unides Podem han parlat deu minuts per telèfon aquesta tarda

El president del govern en funcions considera que no es dona la confiança necessària perquè

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest dijous l’última proposta que li ha fet el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, de conformar un govern de coalició que estigui un any aprova. El líder socialista considera que no es dona la confiança necessària perquè aquesta fórmula funcioni.

Fonts de les dues formacions han confirmat que els seus líders polítics han mantingut una conversa telefònica d’uns deu minuts aquesta tarda per intentar un nou apropament, sense èxit.

Durant la conversa, Iglesias ha proposat aSánchez governar en coalició “sobre la base de l’última proposta del PSOE i l’última proposta d’Unides Podem” fins a l’aprovació dels pressupostos. Si un cop aprovat els comptes públics Sánchez considerés que la coalició no funciona, els morats es comprometen a “abandonar el govern mantenint el suport parlamentari”, segons indiquen fonts de Podem.

Des del partit d’Iglesias consideren que la seva proposta de coalició a prova garantiria l’aprovació dels comptes i donaria una oportunitat a què la coalició funcioni. I encara que no fos així, garantirien l’estabilitat de la legislatura.

Sánchez, però, ha respost a Iglesias que en aquests moments “no es donen ni les bases mínimes de confiança ni un plantejament d’un govern cohesionat, coherent i amb una única direcció, en una legislatura estable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia