Política

Aragonès aposta per un govern de concentració fins aconseguir una taula de negociació amb l’Estat

El coordinador nacional d’ERC sobre Comín: “El pitjor que podem fer és entrar a comparar les decisions de persones que han patit repressió”

Demana no fer retrets que contraposin “presos i exiliats”

El vicepresident no veu amb mals ulls la possibilitat d’una vaga però avisa que només amb això no n’hi ha prou

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha apostat per un govern de concentració fins aconseguir una taula de negociació amb l’Estat tot i admetre que no hi ha acord sobre aquesta qüestió. En una entrevista a Rac 1, Aragonès ha defensat aquesta fórmula tenint en compte la “situació excepcional” i ha deixat clar que no seria perquè durés 20 anys, ja que els diversos partits defensen models diferents. Pel que fa a la possibilitat d’una aturada o vaga com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem (TS), Aragonès ha admès que hi ha propostes sobre la taula com aquesta que no veu amb mals ulls però ha avisat que amb això de manera aïllada “no n’hi ha prou”.

Aragonès ha explicat que s’està treballant amb la proposta de govern de concentració però que no hi ha consens. “És una proposta que a ERC ens agrada. Jo mateix l’he posat sobre la taula però no hi ha una proposta acordada”, ha afegit.

Preguntat per la desobediència institucional que reclama la CUP, Aragonès s’ha dirigit directament als cupaires per reclamar-los concreció. “Que expliquin exactament què volen que desobeïm. La qüestió no és de gestos ni retòrica, sinó de quins fets podem aconseguir”, ha defensat.

Tacticisme a curt termini de Sánchez

Aragonès ha assenyalat que el risc més important per a l’economia catalana és la inestabilitat del govern espanyol i que continuï havent un govern en funcions. Pel que fa al líder del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha mostrat molt crític i l’ha acusat de practicar un “tacticisme a curt termini”. “Nou mesos sense fer política i només fent campanya electoral”, s’ha queixat el nou coordinador nacional d’ERC. Tot i així, Aragonès considera que, malgrat les discrepàncies, el Govern necessita un interlocutor a l’altra banda amb qui poder començar un diàleg. I, en aquest context, ha assenyalat que és millor el PSOE que el risc d’un govern format per les tres dretes.

Resposta a Comín

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat que no s’entri en comprar les decisions de persones que han patit “repressió”. En una entrevista a Rac 1 ha fet referència a les declaracions de l’exconseller Toni Comín a l’ACN en què afirmava que “la decisió políticament responsable es diu exili”. “Davant una situació de repressió el pitjor que podem fer es entrar a discutir entre nosaltres i comparar les decisions de persones que han patit la repressió en els dos àmbits”, ha afegit Aragonès. Tot i així, ha manifestat que Comín sap que sempre podrà comptar amb ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid