Política

Antifrau vol competències per protegir els alertadors

Gimeno reclama més recursos per defensar els denunciants de corrupció

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, va demanar ahir al Parlament que aquest organisme tingui capacitat sancionadora i potestat per suspendre decisions administratives per tal de protegir els denunciants de corrupció o d’irregularitats de possibles represàlies.

En una compareixença en la primera sessió de la ponència sobre la proposició de llei de protecció integral dels anomenats alertadors, aprovada el novembre passat a la cambra a partir d’una iniciativa ciutadana elaborada pel projecte Xnet, Gimeno va oferir l’Oficina Antifrau com l’“autoritat” per protegir els denunciants de corrupció, negligències o irregularitats, dotant-la de més competències, així com de més recursos econòmics i humans.

L’expert va lamentar que el redactat de la proposició de llei deixi, a hores d’ara, la institució amb unes competències “molt residuals” per poder protegir els denunciants de possibles represàlies. “Hem d’oferir la seguretat que aquesta persona [l’alertador] no perdrà qualitat de vida, ni la seva feina i que no es trobarà en una situació de pressió contínua”, va defensar Gimeno. En aquest sentit, va augurar “pocs denunciants” si no se’ls garanteix la protecció.

De moment, l’oficina no ha fet cap estimació sobre l’impacte econòmic que tindrien les competències que reclama. Antifrau està elaborant un document sobre la protecció dels alertadors que en les pròximes setmanes lliurarà als diferents grups parlamentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia