Política

Junqueras i Sànchez rebran ajut econòmic de la cambra

La mesa els concedeix la prestació habitual per cessament d’activitat, de 13.000 i 900 euros, respectivament

La mesa del Parlament va aprovar ahir, amb l’abstenció de Ciutadans, concedir dues prestacions econòmiques per cessament d’activitat a Oriol Junqueras i Jordi Sànchez. Junqueras, que ha estat diputat durant més temps, cobrarà 13.000 euros en un pagament que serà fraccionat. D’altra banda, Jordi Sànchez en percebrà 900.

El reglament de la cambra preveu la concessió d’aquesta prestació, que és proporcional als anys de permanència i a l’assignació percebuda al Parlament per a aquells diputats que no renovin mandat. La prestació és incompatible amb qualsevol retribució de caràcter públic o privat i es va crear per suplir el fet que els diputats no tenen accés a cobrar l’atur.

La concessió d’aquesta prestació es va portar ahir a la mesa de la cambra després que fossin els dos diputats els que en sol·licitessin el cobrament. Ciutadans, que té dubtes que els exdiputats compleixin amb les condicions per beneficiar-se’n, es va abstenir, ja que considera que a hores d’ara els dos dirigents encara són diputats al Congrés malgrat estar suspesos d’activitat. Cs considera que caldria esperar que la sentència especifiqui si són o no inhabilitats. Si ho són, segons la formació taronja, podran cobrar. En canvi, si no són inhabilitats, haurien de cobrar els seus sous i no percebre aquest pagament de la cambra catalana. La concessió d’aquestes prestacions és un fet habitual de les cambres legislatives i es calcula d’acord amb un percentatge de l’assignació mensual dels diputats en funció dels anys treballats.

LA XIFRA

25
per cent
del salari reben els diputats com a prestació si ho han estat durant una legislatura; el 50% si són dos mandats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia