Política

Borràs i Asens, preocupats per la maniobra de Cs i el PSOE

La diputada de JxCat retreu a Sánchez la indiferència vers la seva formació i que, en canvi, enarbori el 155

El dirigent dels comuns insta el candidat a escoltar les bases

Pessimisme i certa indignació entre els diputats de Junts per Catalunya Laura Borràs i En Comú Podem Jaume Asens després de participar en la roda de consultes amb el rep Felip VI i quan falten poques hores perquè s’acabi el termini per arribar a un pacte per a la investidura. Borràs va criticar durament la indiferència a la qual el candidat, Pedro Sánchez, ha sotmès el seu grup, amb qui ha renunciat fins i tot a reunir-se mentre que, d’altra banda, no té inconvenients a enarborar l’article 155.

La portaveu de JxCat va transmetre al rei Felip VI el no de la seva formació a la investidura. “Li hem dit que la nostra posició no es pot moure ni un mil·límetre perquè tampoc no ho ha fet Sánchez”, va explicar ahir al matí en roda de premsa a la cambra baixa. La diputada de JxCat va criticar que el president del govern en funcions esperi que “se’l voti gratis” i va lamentar que no hagi volgut dialogar amb el seu partit. Sobre les trucades d’última hora del líder socialista a Unides Podem, el PP i Cs, Borràs va dir que Sánchez “ha posat l’ham i veurem qui pica”. D’altra banda, la portaveu de JxCat va carregar contra el PSOE per “presumir” d’haver donat suport a l’aplicació del 155 i va criticar que sigui una proposta recurrent “sense distinció entre dretes o esquerres”. “Espanya té un problema, no sap què fer amb Catalunya”, va dir. La diputada es va reunir durant 45 minuts amb el monarca amb qui també va parlar de la sentència.

De manera semblant es va explicar el diputat Jaume Asens, per a qui un possible pacte o acostament de Ciutadans al PSOE intensificaria el conflicte territorial. Asens es va mostrar pessimista pel que fa a un futur acord entre les esquerres i va traslladar al rei la seva preocupació pel que acabi passant a Catalunya amb Albert Rivera de soci de Sànchez i al bell mig d’una sentència del Tribunal Suprem que preveu que serà condemnatòria. Per aquest motiu, el diputat i fins fa poc ma dreta de l’alcaldessa Ada Colau, instava Sánchez a “obeir” les bases del partit que la nit de les eleccions passades deixaven clar al candidat que “amb Rivera no” i cridaven “sí que es pot”. “Hauria de fer cas a les bases que un dia es van rebel·lar contra la cúpula i van erigir-lo amb promeses que s’han incomplert”, va indicar. Asens també va informar el monarca que el vot de la seva formació seria l’abstenció, tot i que restaven a l’espera que s’acabés produint un acord entre el PSOE i Ciutadans. En aquest sentit, també va voler deixar clar que el sentit del vot seria el mateix que el de Podem de Pablo Iglesias perquè “hi ha unitat d’acció estratègica”. “Sempre vam dir que el PSOE volia un acord amb la dreta i el cert és que Rivera no és vicepresident perquè ell no ha volgut”. Tanmateix, Asens ahir a la tarda encara no va voler donar-ho tot per perdut. “Encara queda temps i una hora en política pot ser tota una oportunitat”, va finalitzar en espera de la decisió de Sánchez.

LES FRASES

Espanya té un problema, no sap què fer amb Catalunya, només treu el 155
Laura Borràs
diputada de jxcat al congrés
Instem el PSOE i el PSC a fer cas de les bases que van erigir Sánchez en contra de la cúpula
Jaume Asens
diputat de catalunya en comú


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona