Política

Paluzie diu que “probablement” la suspensió al Congrés dels diputats presos i el cas dels eurodiputats acabarà a l’ONU

La presidenta de l’ANC reconeix que són “pessimistes” per la reacció de les institucions europees de cara a la sentència de l’1-O

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha avançat que “probablement” la suspensió dels sis diputats presos al Congrés i el cas dels eurodiputats electes Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín es portarà a Nacions Unides. “Encara no s’ha fet”, ha puntualitzat Paluzie en una conferència sobre autodeterminació a Brussel·les. La presidenta de l’ANC ha assegurat que són “pessimistes” tant per la sentència del Tribunal Suprem en el cas de l’1-O com per la reacció de les institucions europees a aquest veredicte. “No som gaire optimistes sobre com les institucions de la UE reaccionaran a la sentència el mes que ve”, ha afirmat.

En aquest sentit, l’exeurodiputat d’ERC, Jordi Solé ha criticat el “silenci” de Brussel·les sobre els líders independentistes empresonats. “És aquest l’estil de vida europeu que vol protegir la senyora Ursula von der Leyen?”, ha lamentat, en referència a la polèmica cartera sobre migració que vol crear la nova Comissió Europea.

Acció internacional

A més d’explicar que hi ha sobre la taula la denúncia a l’ONU de la suspensió dels diputats presos i la situació dels eurodiputats electes sense escó, Paluzie ha recordat que ja han elevat a aquesta organització internacional la detenció preventiva dels líders independentistes o els drets polítics de Puigdemont i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez com a diputats al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia