Política

Batet i Cruz, les cares més visibles del PSC per al 10-N

Tot fa preveure que la presidenta del Congrés i el del Senat repetiran a les llistes

La redacció del programa i mantenir la confiança del votant seran els reptes del partit per als nous comicis

El consell nacional del PSC serà l’encarregat d’aprovar la llista electoral però, a priori, els socialistes catalans, si opten per repetir la llista del 28-A, disposen d’un bon cartell tenint en compte que la número 1, Meritxell Batet, ostenta la presidència del Congrés i l’independent Manuel Cruz va encapçalar les del Senat fins a ser el designat a presidir la cambra alta després que la cambra catalana vetés la designació de Miquel Iceta. Així doncs, el partit no sembla que hagi de patir gaire per la confecció d’una llista que es preveu molt similar a l’anterior.

El secretari d’organització, Salvador Illa, comença avui a engegar la maquinària electoral convençut, va assegurar ahir, que anar a eleccions és el més honest que es pot fer veient el “bloqueig” a la investidura de Pedro Sánchez. Tanmateix, serà precisament aquest aspecte, la redacció d’un relat, la confecció del programa i mantenir la confiança del seu votant on el PSC haurà de destinar més esforços. No es preveu que l’oferta del PSC s’aparti gens ni mica de la proposta que llançarà el PSOE. Recordem, però, que en les darreres eleccions el PSC es va presentar com la garantia d’una esquerra “progressista” en detriment d’una dreta que “ens farà tornar a tres dècades enrere”, va indicar ara fa sis mesos el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Tal com han anat les últimes negociacions i els moviments de Sánchez acostant-se primer a Pablo Iglesias per després insinuar-se a Albert Rivera i acabar convocant eleccions, l’oferta del socialisme haurà de ser prou concisa en un escenari tan fragmentat on ja ningú espera majories absolutes.

En aquest primer escenari, el missatge que ja comença a llançar el socialisme és el de la responsabilitat dels futurs socis. “Volíem una legislatura, no una investidura. No volem un govern com el de Catalunya, dividit i barallat”, va subratllar ahir Illa en declaracions a EFE.

El dirigent va “lamentar” haver arribat a la situació actual, malgrat haver guanyat les eleccions fa cinc mesos. “Sánchez no ha pogut tirar endavant la legislatura perquè ni els d’esquerra ni els de la dreta ho han facilitat”, hi va afegir Illa fixant el partit dels socialistes en l’eix central ideològic, el de la moderació, tal com Sánchez va dir que volia que fos el govern que encapçalés i més en temps de turbulències; sentència del Suprem al procés independentista, Brexit, crisi econòmica, emergència climàtica i conflicte territorial. Illa va subratllar precisament ahir que Espanya necessita un govern “fort” que pugui assumir tots aquests reptes i ara toca a la ciutadania decidir com fer-ho. “Tinc el convenciment que hem fet el que havíem de fer; intentar un govern amb un mínim de cohesió i garanties per poder afrontar la legislatura i, ja que no ha estat possible explicar-ho a la ciutadania, donar-li la veu perquè pugui decidir”, va rematar el secretari d’organització. Responsabilitat, moderació, confiança i democràcia formaran part del vocabulari socialista en aquesta campanya que acaba de començar.

LA FRASE

Volíem una legislatura, no una investidura. No volem un govern com el de Catalunya, dividit i barallat
És el més honest que podem fer; hem intentat un govern de cohesió, no ha sortit i ho expliquem a la ciutadania perquè pugui decidir
Salvador Illa
secretari d’organització


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia