Política

POLÍTICA

“No es donen les circumstàncies per a una amnistia dels presos”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, afirma en una entrevista que El Punt Avui Televisió emet aquest dissabte a les 22,30 que descarta tornar-se a presentar al Senat i confirma que Meritxell Batet tornarà a ser candidata a les generals

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, creu que no es donen les circumstàncies per preveure una amnistia per a les persones empresonades pel judici contra l’1-O. Iceta fa aquestes afirmacions en una entrevista del director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, que El Punt Avui Televisió emet aquest dissabte a les 22,30 i remet diumenge a les 14,00. Tot seguit uns en fem un avençament.

Amnistia

“Crec que l’Amnistia no es correspon amb el que ha passat. És l’oblit, com si no hagués passat res i consideréssim que les lleis que hi havia en aquell moment no fossin justes. A més l’hauria d’acordar per llei el Congrés de diputats amb un consens que em sembla que no es dona. No es donen les circumstàncies”.

Cuixart

“Conec i aprecio Jordi Cuixart i ell veu que no hi poden haver solucions que no tinguin àmplies majories al darrere. No he anat a veure els presos, he tingut contacte amb familiars i advocats. Mai he fet d’això cap exhibició, la meva obligació és treballar per trobar solucions”.

Eleccions

“Quan nosaltres diem que hem d’anar a eleccions és perquè veiem que l’experiència d’aquest Govern és una experiència fallida i esgotada. El president Torra ha dit que no les vol però qui està parlant constantment d’un altre Govern a Catalunya? ERC. Quan un dels socis està dient que el Govern que tenim no va, no serem els partits de l’oposició els que apostarem per seguir-ho intentant”.

Senat

“Vaig pair amb vint-i-quatre hores que em vetessin per presidir el Senat. M’hagués fet il·lusió, no va ser possible i no m’ha quedat un mal gust de boca. No m’hi tornaré a presentar. Crec que m’he de centrar en la meva feina d’intentar esdevenir president de la Generalitat. La nostra idea és que Meritxell Batet torni a ser la candidata a les generals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia