Política

L’Estat aprofita els comicis per dir que pagarà el deute

El ministeri d’Hisenda explicarà en breu com desbloquejarà els 4.500 milions de les bestretes que deu a les comunitats autònomes de l’any 2019, entre les quals més de 800 milions a la Generalitat –recaptació de l’IRPF, l’IVA i impostos especials– gràcies a una “escletxa legal” aprofitant la convocatòria d’eleccions el 10-N, segons va informar ahir el diari El País. A finals d’agost la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ja va dir que estaven buscant fórmules alternatives per transferir el deute i esquivar l’informe de l’Advocacia de l’Estat que impedia alliberar aquests fons estant en un govern en funcions.

El govern de la Generalitat no té previst retirar el contenciós fins que no cobrin el que calculen que puja a 1.317 milions. El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va assegurar en una piulada que es demostrava que tenien raó i advertia que mantindran la demanda presentada “fins que no arribi l’últim euro”. El president Quim Torra va ser més contundent a la xarxa recordant que havien anat “d’engany en engany” apel·lant a informes que no tenien i fent “xantatges” dient-los que fins que no hi hagués govern no podien pagar. I assegura que “ara apareix una escletxa!, miraculosament, en començar la campanya electoral”, per cloure amb un: “Vergonya, cavallers, vergonya.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia