Política

Un milió i mig d’euros per als ens locals de joventut gironins

Un total de 145 ajuntaments i 8 consells comarcals es beneficiaran d’ajudes del govern per desplegar polítiques

La direcció general de Joventut (DGJ) destina un total d’1,5 milions d’euros a 145 ajuntaments i 8 consells comarcals de les comarques gironines per desplegar polítiques destinades específicament als joves de 16 a 29 anys que viuen a la demarcació, que l’any passat sumaven 111.110 persones. Són dades que va donar a conèixer ahir al matí la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, durant la trobada Som Joventut de regidors i consellers comarcals de joventut de les comarques gironines que la DGJ va organitzar a la delegació de la Generalitat a Girona. A la trobada també hi va assistir el delegat del govern a Girona, Pere Vila.

La seixantena d’assistents a la trobada van participar en tres tallers simultanis per millorar les polítiques locals en clau de joventut. Un taller va estar dedicat a les estratègies per fer participar i incloure els joves a l’hora de prendre decisions sobre les polítiques que els afecten. En un altre taller es va donar a conèixer estratègies per apoderar les polítiques de joventut i fer que aquestes influeixin més sobre la resta d’àrees de l’Ajuntament. I finalment, una tercera formació es va dedicar a vehicular les estratègies polítiques a través dels plans locals de joventut (PLJ).

Les xifres

Ales comarques gironines, el 76% dels municipis disposen d’algun professional de joventut. En concret, el 46% disposa d’un professional –entre tècnics o dinamitzadors (41%) i administratius (5%)–, mentre que el 30% dels municipis disposa d’equips de treball formats per, almenys, dos professionals. I pel que fa a regidories, el 74% dels ajuntaments gironins disposen d’una regidoria de Joventut compartida amb altres matèries, el 22% en té una d’exclusiva i el 4% restant no disposa d’una àrea en concret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia