Política

Torra replica a Iceta: “Deu referir-se al govern espanyol, que ha d’anar a eleccions”

El president de la Generalitat reacciona a les declaracions que el líder del PSC a fet a El Punt Avui, en què assegura que el govern “ha fet fallida”

ERC lamenta que el primer secretari del PSC “atiï el discurs de confrontació” assegurant que “no es donen les condicions” per a una possible llei d’amnistia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha replicat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que el govern que “ha fet fallida” és l’espanyol, i això ha portat a la nova convocatòria electoral de novembre.

Iceta, en l’entrevista a El Punt Avui, afirma que “no es donen les condicions” per a una amnistia als presos polítics independentistes, que Catalunya “no té dret a l’autodeterminació” i que el 155 s’hauria de tornar a aplicar “si es torna a trencar amb la Constitució”, al temps que aposta per un avançament electoral a Catalunya, ja que “el govern està dividit, esgotat i desorientat; ha fet fallida”.

Torra, en un missatge a Twitter, respon a Iceta que, amb aquestes declaracions, “es deu referir al govern espanyol, que ha d’anar a eleccions després de mesos d’incapacitat per dialogar i buscar acords”.

“Per cert - afegeix Torra - viuré ja la meva tercera legislatura espanyola com a president de Catalunya, dos presidents espanyols i una moció de censura”.

Per la seva banda, la regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha criticat les afirmacions que Iceta també ha fet a l’entrevista del diari en considerar que “no es donen les condicions” per a articular una possible llei d’amnistia que permeti sortir de la presó als presos polítics.

En declaracions als periodistes, Alamany ha dit no entendre que un partit com el PSC “que és catalanista pugui posar-se a dir coses com aquesta, atiant més el discurs de la confrontació i no el de la conciliació, que és el que busca una gran majoria de la societat catalana”.

La dirigent republicana ha lamentat que el PSC “s’hagi allunyat de les posicions de Pasqual Maragall o de Josep Pallach i que s’assembli més al partit socialista de Borrell”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia