Política

Errejón hi va i atomitza més el vot d’esquerres

“Més tard o més d’hora, Íñigo Errejón serà un actor de la política estatal, amb el seu propi partit, en el PSOE, o com sigui, és qüestió de temps. La política autonòmica no li ha interessat mai.” Només dos dies després de l’auguri fet per Pablo Iglesias, el seu antic amic i fundador de Podem que ara viu exiliat a Más Madrid va donar la raó al rival i líder d’Unides Podem. Amb una majoria a la búlgara del 99% dels poc més de 300 militants reunits, l’assemblea de Más Madrid va aprovar ahir en una consulta el salt estatal a concórrer a les eleccions generals del 10 de novembre i que Errejón disputi el vot d’esquerres a Iglesias i a Pedro Sánchez, que li veu coses “esperançadores”.

Errejón, actual diputat en l’assemblea regional de Madrid, va negar dilluns que pensés fer el salt al Congrés. La negativa de l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, a entrar a l’arena estatal –“Em descarto per a les pròximes eleccions, ja fa dos o tres dies que dic que no”, va dir dijous a Barcelona– havia refredat les opcions d’Errejón. Però al final ell fa el salt i la incògnita és si Más Madrid es presentarà només per a la circumscripció de Madrid o si ho farà a tot l’Estat. Segons avança Inés Sabanés, dimecres se’n coneixeran més detalls. A l’assemblea d’ahir, hi va faltar precisament Errejón. “El nostre objectiu és combatre l’abstenció”, sosté Sabanés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia