Política

Jami Matamala torna a l’exili en perdre la immunitat com a senador

Va ser encausat per suposat encobriment de l’expresident Carles Puigdemont en el trajecte en què va ser detingut a Alemanya

El senador de JxCat Jami Matamala ha tornat a exiliar-se a Waterloo (Bèlgica) en perdre la immunitat que tenia com a senador i que evitava que fos detingut. Coincidint amb el dia abans que es dissolguin el Congrés dels Diputats i el Senat per la nova convocatòria d’eleccions, la filla de Matamala, Neus Matamala, ha afirmat que el seu pare havia marxat cap a l’exili aquest dissabte, informació que després ha confirmat el Consell per la República a Twitter . “Avui en Jami Matamala ha tornat a l’exili de Waterloo, a Bèlgica, per evitar la repressió de l’Estat espanyol”, han informat a la xarxa social, per afegir després que era a la Casa de la República. Matamala va ser encausat per suposat encobriment de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ja que va acompanyar-lo durant el viatge en què va ser detingut a Alemanya. La causa es va arxivar però es va reobrir a instàncies de la fiscalia fa vuit mesos.

El president de la Generalitat, Quim Torra , ha enviat “tot el seu suport” a la família de Matamala a través de Twitter. “Tornarem a portar en Jami a casa”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia