Política

Concentracions de protesta a diverses ciutats del país

Milers de persones es manifesten a Sabadell i a d’altres pobles de Catalunya en senyal de repulsa per l’acció contra els CDR

Criden que és “una clau de volta per construir una nova sobirania”

La indignació entre el moviment independentista per l’acció contra els CDR es va escampar com la pólvora i arreu de Catalunya es van convocar més d’una cinquantena de concentracions de solidaritat i protesta. A Sabadell, on es van efectuar quatre de les nou detencions, milers de persones es van concentrar a la plaça del Doctor Robert, a les portes de l’ajuntament, a partir de les set de la tarda. La plaça, on hi caben unes 4.000 persones, va quedar petita i la gent es va concentrar també al voltant de l’ajuntament.

Armats amb estelades i pancartes on es podien llegir consignes com Que se’n vagin les forces d’ocupació o Llibertat presos polítics, els concentrats, van clamar per la llibertat dels detinguts i a favor de la independència. “Tots som CDR. No esteu sols”, repetien visiblement consternats per una operació judicial que interpreten com un intent de criminalització i també com un advertiment per intentar apaivagar les reaccions per la sentència.

“No aconseguiran que tinguem por”, assegurava una dona gran, que hi havia anat acompanyada d’un grup d’amigues. L’advocat i historiador Pep Cruanyes, també present a la concentració, va assegurar: “Si avui hi ha algú que fa terrorisme és l’Estat, vulnerant tots els drets, en una persecució de l’independentisme.”

Després de demanar la dimissió del conseller Miquel Buch, en entendre que “també els Mossos són forces d’ocupació”, els CDR van llegir un comunicat en el qual van assegurar: “Aquestes detencions són la clau de volta per construir una nova sobirania popular.”

Més concentracions

A Lleida, més de 700 persones es van concentrar a la plaça Paeria. Dues accions de protesta van coincidir ahir a la tarda: la primera, convocada pel CDR, va fer-se davant de la subdelegació del govern de l’Estat i, després, els concentrats van dirigir-se fins a la seu del PSC, abans de sumar-se a la concentració que, cada dilluns, porten a terme els Cantaires de Ponent a la plaça Paeria. A Vic, centenars de persones van omplir la plaça Major per exigir la llibertat dels nou independentistes detinguts, entre els quals hi ha l’osonenc Txevi Bohigas, veí de Sant Pere de Torelló i exregidor de Folgueroles.

Les mobilitzacions de protesta per l’ofensiva policial van reproduir-se de cap a cap del país. A Molins de Rei, Valls, Cardedeu o Sant Vicenç dels Horts es van dur a terme concentracions de suport similars a les mostres de solidaritat amb les persones detingudes que es van viure a la ciutat de Barcelona, com és el cas de la protesta davant de la caserna de la Guàrdia Civil a Gràcia. A Reus, la manifestació va acabar amb un tall de les vies del tren.

A Girona, unes 1.500 persones, segons la Policia Municipal, van afegir-se a una marxa que va començar a la plaça del Vi, just després de la concentració on cada dilluns, i des de ja en fa 101, es reclama la llibertat dels presos polítics.

LA XIFRA

4.000
persones
es van concentrar davant de l’ajuntament de Sabadell per donar suport als detinguts

LA FRASE

Si avui hi ha algú que fa terrorisme és l’Estat, amb una persecució de l’independentisme
Pep Cruanyes
advocat i historiador


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia