Política

Torra envia una carta Pedro Sánchez per reclamar-li explicacions

El president de la Generalitat critica les declaracions fetes ahir per la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, sobre les detencions preventives

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha adreçat una carta al seu homòleg en funcions al govern espanyol, Pedro Sánchez, com a conseqüència de l’operació policial organitzada a diverses poblacions catalanes per la Guàrdia Civil.

A la seva missiva, Torra relata el fet que les detencions que van despertar Catalunya ahir dilluns es van fer amb un “caràcter preventiu” segons el comunicat fet públic per l’institut armat i també per la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Torra critica la vulneració de la presumpció d’innocència dels detinguts, i també que no s’estigui aplicant l’informe del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides.

Per això, Torra li transmet la seva “indignació i la de tot el Govern de Catalunya”, així com la d’una part important de la ciutadania catalana pel que considera com un exemple més de la utilització dels aparells de l’Estat per a l’obtenció d’una finalitat política.

Segons Torra, la justícia hi és “per fer justícia”, la policia hi és “per donar seguretat i garantir l’ordre públic”, i els mitjans de comunicació, “per esclarir la veritat i explicar les coses tal com són”. Dit això, Torra ha qualificat el moviment independentista de pacífic i no violent, i que busca assolir la independència del nostre país per mitjans democràtics.

Per acabar, Torra exigeix explicacions Pedro Sánchez per les declaracions que va fer ahir la delegada del govern espanyol sobre les detencions preventives i pel conjunt d’actuacions dutes a terme contràries als drets i les llibertats públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia