Política

“Semblava un país en guerra”

Veïns de Sabadell expliquen com van viure l’acció contra els CDR

Qualifiquen l’acció policial de “totalment desproporcionada”

Van fer estirar el fill a terra amb calçotets, al costat del pare, a qui apuntaven amb una arma llarga, diu Roviró

El carrer Antoni Cusidó de Sabadell està ple de llaços grocs i banderes independentistes. Però al pis del número 55, on dilluns la Guàrdia Civil va fer l’escorcoll més llarg, onejava ahir encara una bandera negra. “Fa molt de temps que és allà, tant que s’ha anat destenyint. Diuen que és el símbol de l’independentisme més radical”, comentava un veí, que fa uns mesos, concretament el mes de maig, va veure com s’incendiava aquell mateix habitatge. “Sortia molt de fum. No hi havia flames, però van haver de desallotjar el bloc”, explicava la Mònica, una dona que viu al davant i que no negava la consternació per l’actuació policial. “Sigui el que sigui, que no ho sabem, va ser desproporcionat. Vam passar molta por. Semblava que estiguéssim en un país en guerra”, deia.

Ningú entre els consultats coneixia Jordi Ros. De fet, la Guàrdia Civil no el va trobar quan van tirar la porta a terra a les sis del matí. “Vaig sentir un cop molt fort que em va despertar, tan fort que va ressonar l’habitació i el pis sencer”, relatava l’Eduardo. El Jordi no hi era. Era a casa dels seus pares, al carrer Romeu, on la Guàrdia Civil, segons va explicar el pare a El Món, també va entrar i el va treure del llit a punta de pistola.

Durant tot el dia, el carrer Antoni Cusidó, a uns cinc minuts del carrer Convent, on van detenir Xavi Duch, va estar tallat al trànsit per una operació que els agents va definir com a “rutinària”, segons expliquen alguns testimonis. “A un quart de nou del vespre van començar a sortir vehicles, alguns de camuflats. Jo vaig comptar 20 o 30 cotxes”, explicava ahir Ramon Garriga, que va presenciar com a última hora els agents tampoc deixaven passar centenars de manifestant que van arribar fins allà per donar suport al detingut. “No van poder passar fins que va marxar la policia. Vaja, una actuació sense cap mena de sentit, un intent de criminalitzar el moviment independentista. Potser algun dia entren també a casa nostra perquè tenim pintura groga, acetona i lleixiu”, opinava Garriga.

La indignació pel cop contra els CDR continuava intacta ahir entre el moviment sobiranista arreu de Catalunya. Frederic Tormo, agent rural a Osona, es mostrava desolat per la detenció de Txevi Bohigas, guarda forestal del parc de les Guilleries. “És amic íntim, una de les persones més tranquil·la i pacífica que conec”, assegurava ahir.

El Txevi, que fins fa poc vivia a Folgueroles, va ser detingut en una masia a Sant Pere de Torelló. “Tenia les claus des de feia un mes. Estava en ple trasllat. Quan van entrar estava amb el seu fill de deu anys i van rebentar el pany sense miraments”, explicava ahir Tormo.

L’alcalde de Folgueroles, Xavier Roviró, va denunciar a TV3 que la Guàrdia Civil havia fet estirar el nen en calçotets a terra, al costat del seu pare, mentre l’apuntaven amb una arma llarga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona