Política

PSC

Avisa de confrontació entre catalans si torna la via unilateral

El líder del PSC, Miquel Iceta, va advertir a l’independentisme d’una confrontació entre catalans si el govern torna a posar les institucions fora de la legalitat espanyola: “Il·legalitat i desobediència o no porten enlloc o porten al desastre.” Iceta, que va citar en diverses ocasions el full de ruta que el president Torra va esbossar a la Universitat d’Estiu de Prada, va recordar que, segons el CEO, només el 9,1% dels catalans estan a favor de la via unilateral. El president del grup parlamentari del PSC va admetre que la sentència del Suprem contra els líders independentistes “pot ser controvertida” però va advertir que no es pot desobeir, i va avançar que el govern de Torra no podrà arribar a pactes amb el seu partit si aposta per la desobediència i l’autodeterminació. En canvi, si accepta que és un govern que ha de gestionar una autonomia, Iceta els ofereix diàleg per abordar els pressupostos: “Aprovin un projecte en el govern i portin-lo al Parlament. Si el seu govern volgués governar el que té entre mans, aquí estem.”

Iceta, però, va acusar Torra de no fer de president autonòmic perquè li ho impedeix la seva voluntat de ser president d’una república catalana: “Necessitem un president de la Generalitat de Catalunya, i no el tenim.” El líder socialista li va recordar que ha de gestionar 40.000 milions de pressupost i 250.000 treballadors públics, i li va demanar: “Si per les raons que sigui, que poden ser legítimes i fins i tot alguns poden compartir, no es veu capaç de fer això perquè vol fer una altra cosa, doncs jo crec que té l’obligació política d’apartar-se de la seva responsabilitat.”

Per ell, el govern català no té orientació ni està en condicions de dir cap on vol anar ni com. Per començar perquè el considera dividit “entre dos socis que es disputen l’hegemonia del moviment independentista”. En aquest sentit, Iceta considera que ERC mateix reconeix que el govern no funciona quan en planteja un altre de concentració que inclogui Catalunya en Comú. Per Iceta, el govern de JxCat i ERC ha fracassat en la gestió i recorda que el 58,5% dels catalans la desaproven en el darrer baròmetre del CEO de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona