Política

ERC

Autodeterminació i amnistia, full de ruta dels republicans

“Autodeterminació” i “amnistia”. Aquests seran dos dels reptes dels republicans per aquesta legislatura, i tot indica que formaran part del mínim comú denominador que compartiran les tres forces independentistes durant els pròxims mesos. Per aconseguir l’exercici de l’autodeterminació, el portaveu republicà va afirmar que caldrà “forçar” l’Estat a acceptar un referèndum i fer-ho amb un “desbordament democràtic” sumant més independentistes, treballant l’opinió pública internacional, buscant complicitats fora de Catalunya, reduint la dependència econòmica amb l’Estat, afavorint les exportacions i enfortint l’economia i apostant per la mobilització.

ERC va fer notar que els objectius nacionals amb Junts per Catalunya conflueixen, i “és el que ens ajudarà a avançar i créixer”. “El punt d’inici hi és; ara, però, cal treballar la concreció”, assumia Sabrià en el torn de rèpliques.

Una vegada més, el dirigent d’ERC va recordar que volen dialogar i que “tard o d’hora” caldrà seure en una taula i parlar sobre el futur de Catalunya. Va defensar que el seu partit és independentista per millorar les condicions de vida de la ciutadania, i va recordar que és a les mans dels partits de l’oposició fer possible uns nous pressupostos catalans que ajudin a “blindar” els drets socials i abordar qüestions com l’emergència climàtica, el feminisme o la lluita contra la corrupció. Després de constatar que l’Estat espanyol és “irreformable”, va dir que l’independentisme ha estat l’únic moviment que ha fet “trontollar” l’statu quo i que per això pateix “persecució” per part dels aparells de l’Estat. Amb tot, Sabrià va manifestar que l’aportació més important que fa l’independentisme al conjunt de la ciutadania espanyola és “posar fi al règim del 78”. Sabrià va avisar que es vol criminalitzar l’independentisme per “crear un relat bèl·lic” a les portes que es faci pública la sentència de l’1-O. Ha garantit que ERC hi serà per “defensar drets civils i polítics”. Això sí, les solucions només poden ser “polítiques, democràtiques i pacífiques”. “Amnistia, referèndum i república”, va concloure com a paraules clau del seu full de ruta, no sense recordar les paraules del president d’ERC, Oriol Junqueras, pres al centre de Lledoners, animant a persistir en els objectius i en el missatge per tal d’aconseguir els objectius dels republicans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia