Política

JxCAT

Retreu al PSOE que opti per eleccions en comptes de dialogar

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, va començar el seu discurs contraposant dues maneres de fer política, una a Catalunya i una a la resta de l’Estat, amb l’objectiu d’evidenciar les cotilles que els governs espanyols han imposat a Catalunya des de fa quaranta anys. Recordant primer l’assassinat de Salvador Puig Antich pel franquisme, Batet va anar traçant paral·lelismes fins a l’actualitat per acabar criticant que el president en funcions, Pedro Sánchez, i la resta de partits estatals hagin preferit “anar a noves eleccions que practicar diàleg i trobar una solució al conflicte amb Catalunya, millor eleccions que parlar”, va afirmar Batet. En contraposició, el portaveu de JxCat va citar el pacte entre el seu partit i el PSC a la Diputació de Barcelona o quan el 2018 els partits independentistes van decidir, per “responsabilitat i malgrat el 155” fer “un govern efectiu i autonòmic”. “L’única cosa que el govern de Sánchez deixa a Catalunya és un Consell de Ministres a Barcelona on es va decidir canviar el nom de l’aeroport del Prat”, va retreure als socialistes, acusant-los d’actuar igual que el PP, ja que “tenen el rècord mundial de tenir un president al Congrés i al Senat que va suspendre superràpid els drets dels diputats empresonats”.

Batet també es va referir a la sentència del Suprem assegurant que, sigui quina sigui, s’obrirà una “nova etapa” en què l’independentisme “reprendrà la iniciativa” i enfilarà un “camí unitari”. Aquesta va ser de les poques apel·lacions a la unitat que es van sentir ahir en el torn d’intervencions dels grups polítics malgrat que al matí hi va haver foto conjunta. La unitat quedarà reflectida avui en la proposició de llei que aprovin les tres formacions polítiques, en la qual insten el Parlament a treballar per aconseguir l’amnistia dels presos polítics en cas de condemna i l’exercici de l’autodeterminació.

JxCat va voler insistir especialment, després de les detencions de nou persones vinculades als CDR, en el caràcter “pacific i no violent” del moviment independentista. “Som gent de pau”, va insistir. Per aquest motiu va retreure a la portaveu de Cs, Lorena Roldán, les declaracions en què insinuava que el president del govern, Quim Torra, instava els CDR a “prémer” el detonador d’explosius i va reiterar que si Roldán no retirava aquestes “acusacions velades” i es disculpava, demanarien la seva reprovació com a portaveu de la formació taronja. Roldán va ratificar tot el que havia dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia