Política

A Vidreres voten que ho tornaran a fer, amb rotunditat

Rememoren el referèndum amb un acte al col·legi Sant Iscle, ara derruït

310 dels 311 votants ho tenen clar

L’assemblea local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i les seccions d’ERC i Junts per Catalunya van organitzar ahir a Vidreres un referèndum veïnal, en commemoració de l’1 d’Octubre del 2017. La pregunta era: “Ho tornarem a fer?” Els vidrerencs ho tenen rotundament clar: ho tornaran a fer (incloent-hi votar i manifestar-se). Van expressar-se d’aquesta manera 310 dels 311 votants. Hi va haver un vot en contra.

Sílvia Ramos, coordinador de l’ANC de Vidreres, va explicar que havien volgut recordar el referèndum del 2017 al col·legi de fa dos anys –es va poder votar durant tres hores. Amb les mateixes paperetes en català i aranès, les meses i les cues es van formar al davant de l’antiga escola, derruïda fa uns mesos. El 2017, amb un cens de 5.424 vidrerencs, 2.456 van votar sí; 91, no; 29, en blanc, i hi va haver sis nuls.

Al final del recompte, es va llegir l’article de Jordi Domingo al digital Vilaweb ‘Pels del jo ja ho deia’, ‘així no farem res’ i similars, en què un fragment exposa: “N’estic tip, dels savis de torn; dels perfeccionistes; dels que per ells cap iniciativa no és bona; dels pusil·lànimes [...].”

A l’hora de fer l’escrutini, a la plaça Primer d’Octubre, es van encendre 131 espelmes en record del mateix nombre de presidents de la Generalitat de la història, incloent-hi Quim Torra, i es van encendre 25 fanals en record dels presos polítics, incloent-hi les set persones vinculades als CDR i els exiliats.

Concentració i torxes

A Lloret, les forces polítiques i socials independentistes van fer un passejada de commemoració pel centre de la vila i van organitzar una marxa de torxes, que havia estat suspesa el 10 de setembre per mal temps. A Sant Hilari, també hi va haver torxes.

A Blanes, gairebé un miler de persones van sortir als carrers amb lemes com ara “Ho tornarem a fer” o “Jo acuso: votar no és delicte”. A Sils, on fa dos anys hi va haver polèmica, van recordar imatges de l’1-O de fa dos anys i es van recollir inscripcions per al Consell de la República.

LA XIFRA

25
fanals
es van encendre ahir al vespre a Vidreres en record de les 25 persones empresonades o exiliades pel procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia