Política

El Regne Unit no veu possible un acord amb la UE

Merkel diu a Johnson que el seu pla de sortida és “totalment inviable”

El govern britànic creu que arribar a un acord amb la UE sobre el Brexit és “essencialment impossible”, després d’una conversa ahir entre la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre, Boris Johnson. Segons una font de Downing Street, els dos líders van mantenir una xerrada telefònica sobre els nous plans de sortida del Regne Unit de la UE, enviats per Johnson a Brussel·les la setmana passada.

La font oficial va dir que durant la trucada Merkel va considerar que arribar a un consens, basant-se en aquestes noves propostes, és ara “aclaparadorament improbable”. També va indicar que serà impossible arribar a un acord a menys que Irlanda del Nord continuï dins de la unió duanera.

El Partit Laborista –principal grup opositor– va considerar que “això és un altre intent cínic de sabotejar les negociacions”. Segons va afirmar en una piulada el responsable laborista per al Brexit, Keir Starmer, Johnson “mai assumirà cap responsabilitat pel seu propi fracàs per tirar endavant un acord creïble”. “Ara és més important que mai que el Parlament s’uneixi, per tal d’evitar que aquest govern temerari ens tregui de la UE a finals de mes”, va manifestar el polític laborista.

Johnson ha insistit que el seu país es deslligarà del bloc europeu el dia 31, amb pacte o sense, tot i la legislació aprovada el setembre passat pel Parlament, que obliga el cap de l’executiu a escriure a la UE per sol·licitar una altra pròrroga del Brexit si no s’ha aconseguit un acord el dia 19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia