Política

La Junta Electoral veta l’ús dels termes “presos polítics” o “exili” als mitjans de la CCMA

L’arbitre electoral imposa referir-se com a “autoproclamat” o “autoanomenat” al “Consell de la República” o l’Assemblea de Càrrecs Electes

La JEP desestima prohibir les expressions “repressió policial” o “referèndum de l’U d’octubre”, com també demanava Ciutadans

La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha prohibit als mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA) utilitzar termes com “presos polítics”, “exili” durant el període electoral, fins passat el 10 de novembre, segons ha informat TV3 .

Tal com ja va passar en els anteriors comicis, l’àrbitre electoral veta aquestes expressions durant la campanya perquè entén que vulneren el principi de pluralisme polític.

En aquesta ocasió la Junta Electoral també prohibeix referir-se a Carles Puigdemont com a “president a l’exili” i imposa referir-se al “Consell de la República” –si bé el nom oficial és Consell per la República– o l’“Assemblea de Càrrecs Electes” com a “autoanomenat” o “proclamat”.

La JEP ha estimat així en part el recurs de Ciutadans contra els mitjans públics de la Generalitat, si bé ha desestimat la petició de prohibir també els termes “repressió policial” i “referèndum de l’U d’octubre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia