Política

Paluzie diu que la Guàrdia Civil vol preservar la unitat d’Espanya “a qualsevol preu”

La presidenta de l’ANC retreu al Govern que no hagi realitzat una diagnosi sobre el 2017 i que en “certa manera” hagi fet un “pas enrere”

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha considerat que l’actuació de la Guàrdia Civil en l’acte amb motiu de la seva patrona forma part d’una operació d’Estat per impedir la independència de Catalunya i salvaguardar la unitat de l’estat espanyol “a qualsevol preu”. En una entrevista a Ràdio 4, Paluzie ha afegit que la Guàrdia Civil està “imbuïda” per aquesta operació d’estat i ha lamentat que el cos no sigui neutral. D’altra banda, la presidenta de l’Assemblea ha retret al Govern que en els darrers anys no hagi fet una diagnosi sobre què va passar el 2017 i ha considerat que, en certa manera, això suposa haver fet un pas enrere. “No han fet els passos preparatoris per materialitzar la independència”, ha afegit.

Preguntada per si haver posat un termini de 18 mesos per declarar la independència havia estat un engany, Paluzie no ho ha volgut qualificar d’aquesta manera però ha admès que des del primer moment va tenir dubtes que es pogués complir aquest termini per la informació que tenia. En aquest sentit, ha considerat que es podien haver estalviat el termini tenint en compte que durant la legislatura anterior s’havia avançat “molt poc”.

Tot i afirmar que “la repressió no ajuda”, la presidenta de l’ANC també ha considerat que en algun moment s’haurien de donar més explicacions a la ciutadania sobre el moment en què s’està. Una situació que es complica per la “repressió” ja que, segons Paluzie, tot el que s’explica són proves que poden ser utilitzades en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia