Política

Aragonès titlla de “vergonya” que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya “es posicioni políticament” i la JEC “calli”

A pocs dies perquè es faci pública la sentència de l’1-O, el vicepresident del Govern torna a reclamar l’absolució dels presos polítics

Fa una crida a la ciutadania a mobilitzar-se “pacíficament”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dijous que és una “vergonya” que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya s’hagi posicionat “políticament a favor d’una determinada ideologia” i que la Junta Electoral Central (JEC) “calli”. Durant una intervenció al ple del Parlament, Aragonès ha ironitzat que el lema de la campanya del 10-N del PSOE “s’assembla molt” a l’històric lema del cos policial ‘Todo por la patria’. El número dos del Govern ha fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se “pacíficament” i “transversalment” si la sentència de l’1-O els genera “indignació”. A pocs dies perquè el Tribunal Suprem (TS) la faci pública, Aragonès ha reiterat que l’octubre de 2017 no hi va haver “cap tipus de violència” i que no hi ha “indicis” per parlar dels delictes de rebel·lió i sedició. “L’única sentència justa és l’absolució”, ha apuntat.

El també coordinador nacional d’ERC ha dit que al Govern li “pertoca” canalitzar políticament el “descontentament” de la ciutadania amb “propostes institucionals”. Així ha defensat treballar per garantir els drets fonamentals així com els civils i polítics i ha apel·lat a l’esperit de la mobilització transversal del 3-O de 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia