Política

El Parlament rebutja una moció de Cs que instava Torra a rebutjar les campanyes de boicot i les “aturades”

La cambra catalana demana el Govern que s’incrementin les partides en salut, educació i benestar social als pressupostos del 2020

El Parlament ha rebutjat que el president del Govern, Quim Torra, faci una declaració de “rebuig de les campanyes de boicot” i ha rebutjat que “no promogui o justifiqui les aturades” de país, com volia una moció presentada per Ciutadans.

El text pretenia que Torra fes una declaració institucional de rebuig a les campanyes de “boicot” a aquelles empreses “desafectes al règim”, segons la formació taronja. Ha estat rebutjat per JxCat, ERC i la CUP, els comuns s’han abstingut i només Cs PSC-Units i PPC hi han votat a favor.

Cs També volia que no el president de la Generalitat no justifiqués les “aturades” que comporten “actes incívics que perjudiquen greument l’economia i la convivència dels catalans, i s’ha rebutjat amb els vots en contra de JxCat, ERC, CatECP i la CUP.

En el mateix text, que agrupava demandes en diferents matèries relacionades amb la política econòmica i pressupostària, s’ha aprovat presentar uns comptes de la Generalitat que incrementin els fons destinats a salut, educació i benestar social i que, com a mínim, siguin superiors als dels pressupostos del 2010, actualitzant els imports en funció de l’IPC. També s’ha aprovat avaluar l’eficàcia dels tributs propis, començant per l’avaluació de l’impost sobre habitatges buits.

Entre els punts de la moció, s’ha aprovat elaborar una proposta en el termini de sis mesos per millorar l’eficiència de l’administració, que redueixi el seu cost de funcionament però sense que minvi la qualitat dels serveis. També prevenir i lluitar contra el frau fiscal i aprofundir en la cooperació amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària o millorar els recursos amb què compta la Inspecció de Treball per exercir les seves funcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia