Política

Noemi Bastias ja és la nova alcaldessa de Viladrau

Margarida Feliu (ERC) és apartada del càrrec per una moció de censura dels independents i Junts per Viladrau

Noemi Bastias, del grup Independents Viladrau, és la nova alcaldessa del municipi. Tres mesos després de la constitució dels ajuntaments, ahir es va fer un ple extraordinari en què es va aprovar una moció de censura contra la fins llavors alcaldessa, Margarida Feliu, de Som Viladrau-ERC. La moció va tenir el suport dels quatre regidors independents i de l’únic edil de Junts per Catalunya, Jaume Tordera, que ja ha avançat que no entrarà al govern. Per tant, els independents governaran en minoria, tal com havien fet fins ara els republicans, que també tenen quatre regidors.

En la sessió plenària d’ahir hi va haver un centenar d’assistents, entre altres els principals dirigents de les formacions en l’àmbit comarcal i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez.

Bastias va justificar l’acceleració de la moció, quan tot just havia fet tres mesos del mandat, per la manca de diàleg de Feliu i la constant incitació a l’enfrontament. La nova alcaldessa també va acusar la republicana de no voler compartir l’alcaldia “per ostentar ella sola el càrrec i també els supramunicipals”, ja que Feliu és alhora vicepresidenta tercera del Consell Comarcal d’Osona.

L’alcaldessa sortint va considerar injustificada la moció de censura, que argumentava que es feia amb l’únic objectiu de dividir el poble, i va exigir “saber el motiu per preferir una minoria a una altra”. Feliu va retreure que després del mandat passat, en què ella va entrar a presidir l’alcaldia, es va intentar fer una llista conjunta “només pensant en Viladrau”, fet que no va ser acceptat pels independents.

La darrera intervenció va anar a càrrec de Tordera, que va justificar el suport denunciant “les mentides, les amenaces i la incapacitat de tirar endavant un projecte rigorós” per part d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia