Política

L’ANC critica el caràcter “polític” de la sentència i reivindica la reparació dels “drets manllevats”

Elisenda Paluzie lamenta que l’objectiu de la justícia espanyola és “criminalitzar” l’independentisme

Pep Cruanyes denuncia que la pena imposada pel TS no és pròpia d’un estat de dret

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha criticat el caràcter “polític” de la sentència de l’1-O, publicada aquest dilluns, i ha denunciat la “manca de garanties” del judici del procés.

“El seu objectiu és criminalitzar un moviment pacífic com el de l’independentisme perquè abandonem la lluita i no tornem a intentar fundar un estat democràtic de dret i social”, ha assegurat Paluzie.

Així mateix, la líder de l’entitat ha afirmat que no s’aturaran fins que no hi hagi reparació pels “drets polítics manllevats”, en referència als polítics empresonats que van ser suspesos dels seus càrrecs com a diputats al Parlament i al Congrés per un presumpte delicte de rebel·lió. “I ara que no se’ls ha acusat d’això, qui repara aquests danys?”, ha qüestionat.

Paluzie ha subratllat el suport de l’ANC als polítics empresonats i ha promès que l’entitat seguirà contribuint a l’ofensiva jurídica internacional per tal que s’acabi condemnant l’Estat espanyol per la “vulneració flagrant de drets”.

La presidenta de l’ANC ha recordat que el tribunal de Schleswig-Holstein va descartar un delicte de sedició, a diferència del que ha conclòs la sentència del Tribunal Suprem, i ha posat en relleu la manca de garanties que, al seu parer, ha patit el judici del procés. “No s’ha respectat la presumpció d’innocència, els mateixos fets han estat jutjats a tribunals diferents i hem hagut de veure com un partit feixista exercia d’acusació popular”, ha argumentat.

Paluzie ha posat punt final a la seva valoració de la sentència assegurant que la millor resposta que poden oferir els ciutadans és refermar-se “en la lluita per la independència”.

Al seu torn, el vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, ha apuntat que la quantitat d’anys que demana la sentència de l’1-O no és pròpia d’un estat de dret i ha afegit que no pot existir una societat democràtica “sense una justícia que ofereixi garanties”.

“No estem només davant d’aquesta sentència, sinó davant d’una acció global de repressió política que segueix al tribunal 13, al Tribunal de Comptes i amb moltes persones processades i detencions de persones vinculades als CDR”, ha reblat Cruanyes, tot refermant el seu desacord amb el que considera un “atac frontal als drets”.

En la mateixa línia, l’exvicepresident de l’entitat Agustí Alcoberro ha carregat contra la justícia espanyola per prendre la “unitat de la pàtria” com un valor “suprem” i posar-la per davant de valors com la veritat, la llibertat, la dignitat i els drets de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia