Política

Les càrregues policials i l’ocupació del Prat, a la premsa internacional

La imatges de les càrregues policials és portada al ‘Wall Street Journal’ com al ‘Financial Times’

La premsa internacional ha destacat els enfrontaments amb la policia i l’ocupació del Prat per la condemna d’Espanya als líders independentistes. Diaris com The Guardian, The Telegraph, The New York Times, Le Soir recullen les protestes per la sentència del Tribunal Suprem en l’edició d’aquest dimarts. La imatge de les càrregues policials és portada tant al Wall Street Journal com al Financial Times. Tots dos referents de la premsa financera remarquen en les seves portades que “la violència” i “els disturbis” a Catalunya han esclatat per la condemna als secessionistes. Cadenes internacionals com la BBC, la Deutsche Welle o Aljazeera també han difós les imatges dels disturbis al Prat i Via Laietana i han explicat la cancel·lació de desenes d

The Guardian informa sobre els enfrontaments “violents” per les “dures” condemnes als líders independentistes i l’ocupació de l’aeroport del Prat. El diari britànic senyala que la “crisi independentista va ressorgir un altre cop” arran de la de decisió del Suprem i que en les mobilitzacions diverses persones van resultar ferides per les càrregues policials.

“S’haurien disparat bales de foam i va aparèixer un vídeo de la policia nacional i regional catalana pegant els manifestants i atacant els periodistes”, expliquen.

El reporter a la capital catalana remarca la “ràpida” resposta de “la majoria de catalans que, separatistes o no, sempre han vist els càrrecs i la sentència com a desproporcionats”. “Hi havia un sentiment palpable de xoc i d’ira”, constata.

Lectura de la premsa europea

Els mitjans de capçalera a Brussel·les com Politico, Euractiv o EU Observer també porten a les seves portades digitals la sentència del Suprem i la nova euroordre del jutge Pablo Llarena contra l’expresident Carles Puigdemont.

Politico obre la seva versió europea online amb una peça d’anàlisi sobre com les condemnes afectaran el futur polític d’Espanya. “L’embranzida independentista catalana de l’octubre del 2017 va ser un moviment polític agosarat i ha acabat malament per als personatges principals”, asseguren, preveient també “un camp de mines” per a Pedro Sánchez durant la campanya electoral per la qüestió catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona