Política

Vistiplau a la moció contra la sentència a Figueres, amb el PSC que no vota

Els quatre regidors socialistes havien donat el sí a la urgència i en la votació no van prémer cap botó

Van pitjar el sí, ERC, Junts, Canviem i Guanyem

La moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem, presentada conjuntament pels grups municipals d’ERC, Junts per Figueres, Guanyem i Canviem, va rebre ahir l’aprovació majoritària de quinze dels dinou edils presents en el ple extraordinari celebrat a les 8 del matí. El text incloïa també la petició d’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i plantejava la defensa del dret a l’autodeterminació.

La sorpresa van donar-la els quatre regidors socialistes, que, després de votar favorablement la urgència, van evitar de pitjar cap botó en la votació del text. El portaveu socialista va ser ahir el regidor de Cultura, Alfons Martínez, que va explicar que “no podien votar la moció” perquè, al seu parer, “representa la prolongació d’un conflicte que només es pot resoldre amb diàleg dins de la llei”. “Aquesta moció no només demana amnistia, demana un cop més la independència i nosaltres no hi estem d’acord”, va llegir Martínez.

Masquef (Junts) va queixar-se de l’hora del ple perquè no facilita l’assistència de públic, va subratllar que subscrivien tot el text i, novament, va oferir a ERC d’entrar al govern, sense condicions per “dur a terme aquesta unitat d’acció que ens demana la gent”.

Els dos regidors de Cs no van assistir al ple, tot i que un d’ells va seguir-lo des del públic. Van justificar també el seu vot positiu els regidors de Canviem, Xavier Amiel i Joselín Castellón.

Unanimitat a l’Escala i plens en més consistoris

A l’Escala, municipi on governa amb majoria absoluta Víctor Puga al capdavant de la llista Candidatura de Progrés –sota el paraigua del PSC–, el ple va aprovar aquest dimecres passat per unanimitat una moció que rebutja la sentència del Tribunal Suprem i la judicialització del conflicte. El text, que ha permès l’adhesió de totes les formacions representades (CP, ERC, Junts, Gent de l’Escala i En Comú), apel·la a una solució dialogada que es basa a no criminalitzar el moviment independentista i reafirmar el seu caràcter pacífic per trobar solucions que es basin en els principis democràtics i la pluralitat política. Amb alguns matisos, segons els casos, i no sempre per unanimitat però amb majories amples, també s’han aprovat mocions de rebuig a la sentència a més municipis de la comarca de l’Alt Empordà, com ara Palau-saverdera i Castelló d’Empúries, que van celebrar plens extraordinaris ahir dimarts. Altres municipis tenen previst fer-ho els pròxims dies, Llançà té convocat un ple en el mateix sentit aquest dijous i Roses farà aquesta sessió avui dimecres a la una del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia