Política

Casado reclama a Sánchez que actuï “amb determinació”

El líder del PP li demana que activi la Llei de Seguretat Nacional i aturi la vaga de divendres

Vol que la Fiscalia actuï contra Torra i Torrent per “incitar” al “desordre públic i a la violència”

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest dimecres el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, d’estar “improvisant” la seva resposta a Catalunya davant un independentisme que “sempre ha fet ús de la violència”. En roda de premsa a La Moncloa després de la reunió d’una hora que han mantingut tots dos, Casado ha explicat que ha demanat al president espanyol que actuï “amb determinació i sense dubtes”, activi ja la Llei de Seguretat Nacional i enviï un requeriment al president de la Generalitat, Quim Torra, previ a l’aplicació del 155. A més l’ha emplaçat a fer les actuacions necessàries per aturar la vaga convocada pels col·lectius independentistes aquest divendres.

Casado ha comparegut per donar suport a les forces de seguretat de l’Estat que estan fent un “ús legítim de la força” a Catalunya en un conflicte que al seu entendre ja ha costat la vida d’un ciutadà francès per evitar el sabotatge de l’Aeroport del Prat.

“Surto de la reunió amb la preocupació que la imprevisió ha sobrepassat Sánchez”, ha afirmat Casado, que ha assegurat que cal “fer coses immediatament” per evitar que “la situació desbordi el govern d’Espanya”.

En aquest sentit ha recordat que malgrat estar en funcions l’executiu espanyol disposa de tots els mecanismes de l’Estat de dret per “plantar cara a una escalada de violència inadmissible”.

Davant els esdeveniments, ha dit, el govern “ha d’aplicar ja la llei de seguretat nacional perquè Quim Torra no estigui en cap moment a la cadena de comandament de les polítiques de seguretat”.

A més ha instat la Fiscalia a “actuar d’immediat davant el president del Parlament, el president de la Generalitat i altres càrrecs” que han fet crides, ha dit, “al desordre públic i violència”, i que “estan participant al sabotatge d’infraestructures”. També contra els CDR i el Tsunami Democràtic per “desordres, aldarulls i atemptat a l’autoritat”. Segons Casado, el Tsunami Democràtic és “un comando de kale borroka”.

Casado ha reclamat a Sánchez també que enviï un requeriment previ al 155 al president de la Generalitat, Quim Torra, perquè actuï d’acord “a les seves obligacions constitucionals i deixi de fer actuacions inconstitucionals i contràries a l’interès general d’Espanya”.

A partir d’aquí, ha proposat una bateria de mesures com reformar la Llei de l’indult per prohibir-los en cas de sedició, recuperar la il·legalitat del referèndum, recuperar el delicte de rebel·lió impròpia per donar eines als jutges, introduir el compliment íntegre de les penes, i tornar a recuperar les competències de presons.

També reformar la llei de finançament de partits perquè els partits amb líders condemnats per sedició i rebel·lió no rebin diners públics, modificar la Llei de l’audiovisual perquè cap mitjà atiï les manifestacions, modificar el procediment de l’euroordre, aplicar la Llei d’estabilitat pressupostària i tancar les “ambaixades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona