Política

CRÒNICA

L’habitual anormalitat de Vic

Són les vuit del matí i el trànsit rodat a Vic torna a ser complicat. Ja és una habitual anormalitat, aquest tercer dia des que es va donar a conèixer la sentència, on les mobilitzacions han estat constants i el tall a la confluència entre la C-25 i la C-17, que obliga els camions a passar pel centre de la ciutat, ha estat gairebé actiu permanentment.

Aquest matí de dimecres, però, l’anormalitat ve provocada per l’inici de les Marxes per la Llibertat. A dos quarts de nou ha de sortir la columna des de la ciutat i milers de persones arriben, un dia laborable, per mostrar la seva indignació i reivindicació.

La columna comença el seu traçat amb una mica de retard i un ritme fluix. A davant de tot hi ha una desena de tractors, un grup de motoristes i també hi ha qui ha decidit fer-ho amb bicicleta. La immensa majoria, però, caminadors de totes les edats que amb pas ferm construïen una corrua impossible de veure’n el principi i el final alhora. Han dit els de l’organització que érem més de 5.000 persones.

La gent s’estén a la C-17, la carretera de Barcelona, ocupant els dos carrils direcció sud. Els voluntaris s’esforcen a demanar deixar un carril d’espai per emergències, però de seguida es veuen desbordats. En un punt, fins i tot, hi ha qui salta la mitjana i talla durant uns minuts la circulació en sentit nord. Els vehicles que pugen fan sonar el clàxon i animen la gent.

La participació ha sobrepassat totes les previsions. Hi ha els estudiants, des dels més joves fins als universitaris, autònoms que s’han organitzat la feina per poder-hi ser, treballadors que s’han demanat un dia de festa o jubilats que no fallen a cap concentració. Hi ha qui fa un tram més curt, però també molta gent amb les maletes més grosses que porta màrfegues i sacs per dormir als llocs habilitats i fer els tres dies i 100 quilòmetres de la marxa.

La columna de Vic fa la seva primera parada a Tona, després dels 10 primers quilòmetres. Rebuda amb batucada i breu avituallament. Allà, ja hi ha 1.500 persones més a punt per incorporar-s’hi. Els organitzadors canvien els espais per albergar tanta gent: el dinar a Centelles es farà, directament, a la carretera. La columna deixa enrere la comarca d’Osona i segueix cap a Tagamanent, el Figaró i la Garriga. La marxa segueix la mateixa tònica. De gent, molta; reivindicació, tota; la mobilització, permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona