Política

ERC creu que “no és el moment de posar dates” a l’exercici del dret a l’autodeterminació

Sabrià prioritza guanyar “fortalesa” a partir de cercar “amplis consensos”

El president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dijous que no es “el moment de posar dates” a l’exercici del dret a l’autodeterminació sinó de cercar “grans acords”. En una intervenció al ple del Parlament, Sabrià ha dit que ERC valorarà la proposta del president de la Generalitat, Quim Torra, d’”exercir l’autodeterminació” i “validar la independència” aquesta legislatura com a resposta a la sentència de l’1-O. Ha apostat, però, per aconseguir abans més “fortalesa” a partir d’arribar a “consensos ampliïs”. Amb tot, ha constatat que la sentència ha estat una “salvatjada” i un “error històric” que ja provoca un “terratrèmol polític” que portarà a la “llibertat definitiva”.

Davant de tot plegat, Sabrià ha garantit que ERC “no renunciarà” i que no modificaran la proposta del seu partit. Una vegada més ha apel·lat a forçar l’Estat a seure en una taula per negociar una solució política per Catalunya. “Serà molt difícil però caldrà forçar l’Estat”, ha comentat. “Caldrà treballar diversos fronts a la vegada i la mobilització en serà una eina imprescindible”, ha conclòs.

ERC ha rebutjat amb “força” i “contundència” els episodis de violència viscuts arreu del país en els últims dies. “Ens és igual si són infiltrats o irresponsables. Però la imatge no ens representa i no volem que es repeteixi”, ha dit. “Tampoc algunes actuacions dels cossos policials “, ha expressat. Sabrià ha apostat perquè s’investiguin fets i el resolgui amb “transparència i comunicació”. “La policia democràtica no atropella a la gent. Qui vulgui exercir la violència tindrà sempre el nostre rebuig”, ha finalitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia