Política

Malestar d’ERC amb Torra perquè desconeixien la proposta sobre l’autodeterminació

Aragonès es reuneix d’urgència amb el president per traslladar la seva incomoditat

El vicepresident també es veu amb Torrent per abordar junts el malestar pel desconeixement del contingut del discurs

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit d’urgència amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament després de la compareixença d’aquest últim davant el ple. La trobada, demanada per Aragonès i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha servit perquè el republicà abordés el malestar i la incomoditat que, segons fonts coneixedores de la trobada, ha provocat que la proposta de Torra d’exercir l’autodeterminació i posar com a límit el final de la legislatura no hagués estat consensuada ni donada a conèixer als membres del Govern ni als grups parlamentaris que donen suport a l’executiu. La conversa entre els tres, de poca durada, s’ha produït en un dels despatxos del Parlament.

Abans, però, la situació ja havia provocat una altra trobada de primeres figures d’ERC. Aragonès havia demanat una reunió amb el president del Parlament, Roger Torrent, una trobada després de la compareixença de Torra. Segons ha confirmat l’ACN, a la trobada, celebrada al despatx de Torrent, han analitzat el malestar que els ha suposat no conèixer prèviament quins plans explicaria Torra al ple. En acabar les dues reunions, Torrent i Aragonès s’han encaminat als despatxos d’Esquerra per parlar amb el seu grup parlamentari de la situació.

Segons fonts dels republicans, aquest dimecres passat al Palau de la Generalitat hi va haver una reunió de tots els membres del Govern per preparar el debat d’avui al Parlament i Torra no va dir res de la proposta que faria davant del ple. I això també ha estat objecte de comentari intern i molèstia. En la reunió als despatxos d’ERC per analitzar la situació després de la proposta sorpresa de Torra hi han participat el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i les conselleres de Justícia, Ester Capella, i de Salut, Alba Vergés, així com el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, entre d’altres.

Malestar a Palau amb Aragonès

Els retrets, però, no arriben només d’un costat. El dimecres passat, el vicepresident del Govern va voler fer unes declaracions públiques valorant els aldarulls, la situació del moviment independentista i fent una crida a la calma pel seu compte. Des de Presidència asseguren a l’ACN que ningú del departament d’Aragonès va parlar amb el president o el seu equip per consensuar ni avisar que donaria aquell missatge a través de la premsa, cosa que va provocar també incomoditat al Palau de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia