Política

El grup municipal d’ERC reclama a Colau un ple per parlar de la sentència

El regidor explica que és l’única capital que encara no ha debatut sobre el judici de l’1-O

Alamany emplaça l’alcaldessa a participar en les manifestacions pacífiques

Després de les recents declaracions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què criticava Quim Torra per haver-se sumat a una de les ’Marxes per la Llibertat’ abandonant les seves responsabilitats com a president de la Generalitat i pel retard a fer un comunicat públic per condemnar la violència, aquest dijous el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha fet un públic comunicat en què reclama Colau més implicació.

En aquest comunicat, el regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat Colau que convoqui el ple extraordinari de reacció a la sentència que va cancel·lar: “Se’ns impedeix parlar en els espais on tocaria fer-ho”. Des d’ERC s’ha proposat que el format del debat sigui flexible i permeti un debat honest.

Jordi Coronas també ha explicat que “som l’única capital que no ha fet un plenari sobre la sentència i reivindiquem fer-ho”.

Per la seva banda la també regidora d’ERC al consistori de Barcelona, Elisenda Alamany, creu que és “incomprensible” que fa dos plens Colau s’hagués “inhibit” de les mobilitzacions i l’emplaça a participar de les manifestacions pacífiques que caracteritzen el moviment de reivindicació dels drets i les llibertats.

Finalment, Coronas s’ha desmarcat de les mostres de violència que hi ha hagut aquestes últimes nits a la ciutat: “No ens sentim representats per les accions violentes”. “Fem una crida a la calma i a la responsabilitat de tothom”, en referència tants als manifestants com a l’estament policial: “cal actuar amb proporcionalitat”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia