Política

La Policia Nacional colpeja amb la porra a Urquinaona a manifestants que estaven asseguts a terra convocats pel CDR

Un dels agredits és un càmera d’una televisió estrangera que estava treballant a la zona

TMB ha tancat les estacions d’Urquinaona a la L4, on aquest divendres hi va haver destrosses, i a la L1

La convocatòria dels CDR d’aquest dissabte a les sis de la tarda a la plaça Urquinaona ha començat des del primer moment amb tensió amb la Policia Nacional. Agents del cos han colpejat amb la porra un grup de manifestants que estaven asseguts a terra i als quals els intentaven treure estirant-los.

Entre les persones que han rebut els cops hi ha un càmera d’una televisió estrangera que estava treballant a la zona. Després d’aquest moment, la Policia Nacional s’ha retirat i els manifestants ocupen el centre de la plaça Urquinaona mentre un cordó policial amb diverses furgonetes impedeixen que baixin cap a Via Laietana.

Els membres d’‘En Peu de pau’ s’han assegut davant el cordó integrat per agents de la Policia Nacional, que custodien els accessos cap a l’edifici de Prefectura, i han corejat consignes com “no tenim por”.

Entre ells figura el diputat d’ERC Ferran Civit, que ha assegurat als periodistes que els membres d’‘En peu de pau’ han acudit al lloc per intentar que ningú acabi ferit.

Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra estan controlant els accessos a la plaça d’Urquinaona davant aquesta nova protesta convocada pels CDR i moviments de l’esquerra independentista.

A la zona es veu com alguns comerços amb protegits els seus aparadors amb cartrons i altres han abaixat la persiana.

Per la seva banda, TMB ha tancat les estacions d’Urquinaona a la L4, on aquest divendres hi va haver destrosses, i a la L1. Per la seva part, Renfe ha bloquejat els accessos a les parades de Plaça Catalunya i Arc de Triomf “en previsió de possibles incidents”.

Manifestació cap a Arc de Triomf

Diversos dirigents de la CUP s’han situat en la capçalera de la manifestació convocada pels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) i moviments de l’esquerra independentista per demanar la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch.

La manifestació s’ha iniciat passades les 18 hores a la plaça Urquinaona de Barcelona, sota un ampli dispositiu policial, i ha avançat lentament cap a Ronda de Sant Pere, amb una pancarta amb el lema “Prou de repressió. Llibertat preses polítiques. Brimo dissolució. Buch dimissió”.

A la capçalera de la manifestació figuren, entre altres, les dirigents de la CUP Eulàlia Reguant i Isabel Vallet, mentre que la formació anticapitalista també està representada en la marxa pel diputat al Parlament Carles Riera i l’exdiputada Mireia Vehí.

En la manifestació, els congregats, entre ells també representants del sindicat CGT, d’Arran i d’altres organitzacions de l’esquerra independentista, estan corejant consignes com “Els carrers seran sempre les nostres”, “Buch, dimissió”, “Si ens toquen a una, ens toquen a totes” i mostren pancartes amb lemes com “Li diuen democràcia i no ho és”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia