Política

Cs promet presó als que intentin “trencar” Espanya després de dies aldarulls

Albert Rivera recorda a Pedro Sánchez que en la seva mà està aplicar el 155

El partit taronja congrega unes 1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, a la plaça Sant Jaume

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest diumenge a Barcelona que vol ser president del govern espanyol per a protegir les famílies i “ficar a la presó” els que vulguin trencar Espanya, en un acte en el qual ha recordat a Pedro Sánchez que en la seva mà està aplicar el 155.

En un acte organitzat a la plaça Sant Jaume, al costat del Palau de la Generalitat, juntament amb les dirigents Inés Arrimadas i la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, Ciutadans ha criticat contundentment els dirigents independentistes i ha condemnat els disturbis dels últims dies.

“Jo no vull ser president per tenir un helicòpter o dormir a la Moncloa. Jo vull ser president del govern per defensar-vos a tots, protegir les famílies espanyoles i ficar a la presó als que intentin trencar aquest país”, ha anunciat textualment Rivera durant una concentració amb format de míting.

Unes 1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert una part d’aquest cèntric enclavament barceloní amb el lema “Prou! Justícia i convivència”, molts d’ells abillats amb banderes espanyoles.

El candidat de Cs a la presidència del govern espanyol ha assegurat que aquests dies ha vist “amb llàgrimes als ulls” com Barcelona es convertia en símbol dels “radicals” que encenien barricades i ha avisat que no hi haurà “foc”, “barricada”, “llamborda” o “assenyalament” que pugui acabar amb Espanya. “I quan ho intentin acabaran a la presó”, ha insistit.

Rivera ha criticat que hi hagi “alguns” que estiguin demanant la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, quan qui té la potestat d’aplicar l’article 155 de la Constitució per fer-lo fora no ho fa, en al·lusió implícita al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. 

Entre crits de “prou” i “llibertat” i càntics de “jo soc espanyol”, Albert Rivera ha qualificat de “valents” a qui han acudit a la concentració convocada per Ciutadans i els ha dit que “no hi ha res més espanyol que ser un espanyol a Catalunya”.

El líder de Ciutadans ha aprofitat el seu pas per Barcelona per explicitar el seu suport als cossos de seguretat que exerceixen a Catalunya, i ha sostingut que les forces policials només molesten “els delinqüents”. “Visca la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra!” ha exclamat. 

De la seva banda, Lorena Roldán ha titllat el president de “totalitari”, “piròman” i “perill públic” perquè, segons el seu parer, aquests dies “es dedica a llençar gasolina a les fogueres” dels qui causen disturbis a ciutats catalanes.

“El problema de la convivència a Catalunya té nom i cognoms: Quim Torra. Aquest piròman que es dedica a llençar gasolina a les fogueres dels comandos radicals. Aquest totalitari que està al capdavant del govern de la Generalitat”, ha defensat entre els aplaudiments dels assistents.

I ha afegit, després d’afirmar que els disturbis d’aquesta setmana constitueixen un dels moments “més negres” de la història de Catalunya: “Prou senyor Torra de defensar els totalitaris mentre aquest tsunami de violència ho arrasa tot!.

La dirigent de Cs Inés Arrimadas ha arremès també contra el president en funcions, Pedro Sánchez, per estar a Moncloa mentre a Catalunya hi ha “famílies mortes de por sense sortir de casa seva” pels aldarulls que s’han viscut en alguns punts aquesta última setmana, principalment a Barcelona.

“Està desitjant que passin els aldarulls per dir que aquí no passa res”, ha afirmat la predecessora de Roldán al capdavant del partit a Catalunya, que ha fet el seu discurs mig afònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona