Política

La xifra de presos pels disturbis s’eleva a 28

Quatre activistes a Lleida, quatre a Barcelona i dos a Girona, els darrers

Els jutjats de guàrdia de Catalunya han treballat de valent per atendre el munt de detinguts aquesta setmana de mobilitzacions contra la sentència als independentistes catalans. El jutjat de guàrdia de Lleida va decretar ahir presó provisional per a quatre persones; el de Barcelona, per a quatre persones més, i el de Girona per a dues, ordres que eleven a 28 el nombre d’activistes tancats, la majoria força joves. Estan acusats de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat i són: 16 a Barcelona, cinc a Lleida, cinc a Girona i dos a Tarragona.

En el cas de Lleida, a més dels quatre empresonats, la magistrada va ordenar l’internament d’un menor, després de passar per la fiscalia de menors, i el trasllat de dues persones al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), per iniciar un procediment d’expulsió, segons va informar ahir el gabinet de premsa del TSJC. Dels 15 que van passar a disposició judicial a Lleida, la jutgessa va acordar la llibertat provisional per a sis d’ells i amb la mesura cautelar d’allunyament de la subdelegació del govern de Lleida, i per a tres més, compareixences quinzenals al jutjat.

Arran dels disturbis, fins ahir, 104 persones havien passat a disposició judicial, de les quals 76 van quedar en llibertat amb mesures cautelars, segons va informar el TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia