Política

Ribó demana a Torra i a Sánchez que s’impliquin per buscar una solució política al conflicte català

El Síndic de Greuges es queixa que el Ministeri d’Interior no respon les seves peticions d’informació sobre l’actuació de la Policia Nacional

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que s’impliquin per buscar una solució política al conflicte català. En roda de premsa després de reunir-se amb el president del Parlament, Ribó ha explicat que estan estudiant les actuacions policials dels darrers dies durant les protestes per la sentència del Tribunal Suprem. Ha indicat que el Departament d’Interior està responent les seves peticions d’informació, però no així el Ministeri de l’Interior. “Qui té l’encàrrec de garantir els drets i les llibertats a Catalunya és el Síndic de Greuges”, ha recordat.

Ribó ha explicat que s’ha adreçat al ministre de l’Interior i també al Defensor del Poble per aconseguir la informació necessària per avaluar l’actuació de la Policia Nacional durant els aldarulls, com també està fent en el cas dels Mossos d’Esquadra. “Per poder-nos pronunciar amb el màxim rigor ens basarem no només en el que la premsa publica, sinó que ho volem contrastar amb les autoritats”, ha explicat.

En aquest sentit, ha garantit que l’informe que està preparant “presentarà amb tot el rigor el que pugui haver contrastat”. A més, també espera que el 13 de novembre pugui també fer públic un altre document sobre la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Ha afegit que no pretenen valorar si els processats són innocents o culpables, sinó analitzar si la sentència ha tingut en compte la legislació europea i espanyola i si els seus raonaments “poden afectar drets de les persones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona