Política

opinió

El telèfon

De cara a les eleccions del 10-N les enquestes seran tot un exercici de fe. La rapidesa dels esdeveniments farà que un cop més l’enquesta vàlida sigui només el resultat del diumenge electoral. A tres setmanes del 10-N la sentència del procés i les protestes a Catalunya han beneficiat especialment el PP i Vox i han castigat el PSOE, segons les enquestes que s’han publicat fins ara i fetes després que el Tribunal Suprem fes pública la sentència que castiga els líders del procés a penes de 9 i 13 anys de presó –cent anys, com afirmen moltes persones–. Les enquestes revelen que la repetició electoral no serviria al PSOE per millorar el resultat del 28-A i els socialistes podrien obtenir fins a tres escons menys que els actuals 123. Caldrà esperar perquè cada dia passen coses noves.

Enquestes a banda, hi ha un fort neguit a Ciutadans, que segueix en caiguda lliure. Temors, en el PSOE. Al PP se’ls escapa el riure per sota el nas coneixedors que podran fer coalició amb el PSOE o abstenir-se a la votació d’investidura i deixar al PSOE que governi amb una difícil minoria, fet que faria que en els temps que corren l’oposició de dretes li fes la vida impossible des de l’inici de legislatura. De tota manera el PP, Cs i Vox no sumen majoria.

Cada cop hi ha més veus socialistes que en privat afirmen que Sánchez es va equivocar repetint eleccions. Creuen que era preferible un pacte de govern d’Unides Podem i PSOE ja que és difícil poder gestionar les sentències dins d’una campanya electoral. Els darrers fets a Catalunya no són vàlids per incloure en una campanya. Són fets que s’han de tractar políticament i no electoralment. No hi ha dubte que per a l’inici de qualsevol diàleg cal posar-se al telèfon. Que facin campanya, que hi hagi eleccions del 10-N i el dia 11 de novembre que es posin a treballar, i sobretot que agafin el telèfon, que potser hi ha novetats a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia