Política

La policia fa un escorcoll a l’ACM per una causa que la fiscalia ja va arxivar

Els agents estatals cerquen informació sobre el viatge d’alcaldes a Bèlgica

L’entitat municipalista ja va acreditar que l’havien pagat de la seva butxaca

La Policía Nacional va escorcollar ahir la seu de l’entitat municipalista Associació Catalana de Municipis (ACM) a la recerca de documentació vinculada a un presumpte desviament de fons públics per costejar un viatge que més d’un centenar d’alcaldes van fer a un acte organitzat pel president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, a Brussel·les el novembre del 2017. Fonts de la investigació van explicar a l’agència Efe que, en l’operació, dirigida pel jutjat d’instrucció número 16 de Barcelona i que segueix sota secret de sumari, també es va escorcollar l’agència Viatges Alemany, de Vic, que hauria gestionat el viatge dels alcaldes a Brussel·les.

Tot i que la fiscalia va acordar arxivar la seva investigació contra els alcaldes pel viatge a Brussel·les després que l’ACM acredités documentalment que els 167 alcaldes havien ingressat els 300 euros que costava el desplaçament i que els que ho havien sufragat amb fons dels consistori havien tornat després les quantitats corresponents, agents de la Comissaria General d’Informació de la Policía Nacional van fer ahir aquestes indagacions cercant una suposada malversació de fons públics. Tot i que en aquella època el president de l’ACM era l’actual conseller d’Interior, Miquel Busch, fonts policials van precisar a Efe que, fins al moment, el conseller no està sent objecte de cap investigació per aquesta causa. Per ara, les diligències ordenades pel jutge han consistit en escorcolls i requeriments d’informació, sense que s’hagi practicat cap detenció.

De tota manera, a darrera hora de la tarda els agents encara escorcollaven els despatxos i demanaven factures de l’any 2014, un any prou allunyat del 2017, quan es va fer la trobada d’alcaldes.

“Ràtzia”, segons JxCat

La candidata de JxCat al 10-N, Laura Borràs, va defensar ahir que els escorcolls de la Policía Nacional a la seu de l’ACM són una “nova ràtzia contra l’independentisme”, ja que el municipalisme és “una de les seves columnes vertebrals”. “Ja no hi ha casualitats en aquests moments de la pel·lícula”, hi va afegir en una roda de premsa des del Parlament.

LA FRASE

És una nova ràtzia a l’independentisme. El municipalisme és una de les seves columnes verticals
Laura Borràs
candidata de junts per catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia