Política

Busquen qui va tirar la bengala que va malferir una dona

Era en un balcó al carrer Figuerola de Girona quan va rebre l’impacte del projectil

Diversos testimonis diuen que la bola de foc venia de la plaça de la Independència, on es concentraven els independentistes

La veïna de Girona de 45 anys que divendres pels volts de les nou del vespre va rebre l’impacte d’una bengala mentre era al balcó de casa seva continua ingressada a l’hospital Josep Trueta de Girona i el seu estat és greu, però no es tem per la seva vida. Mentrestant, els Mossos continuen amb la difícil tasca d’identificar la persona que va fer el llençament i busquen testimonis. De moment, a partir del testimoni d’alguns veïns es té el convenciment que la bengala nàutica, que va ser recollida i s’està analitzant, provenia de la plaça de la Independència, el lloc on hi havia concentrats els manifestants independentistes, que una estona abans ja havien llançat almenys una altra bengala contra la línia policial a la zona de Correus. A aquella hora, la policia procurava evitar un encontre entre els manifestants independentistes i el grup d’ultradretans que ocupaven la zona de Bonastruc de Porta i un sector de la Devesa.

Que la “bola de foc” provenia de la plaça de la Independència i va entrar pel carrer Figuerola, ho té clar la parella que habita al pis de sota del de la dona que va resultar ferida. La dona era també al balcó mirant l’evolució de la manifestació al carrer quan va veure venir la bengala encesa i, tement que impactaria al seu balcó, va saltar cap a l’interior. Però la bengala va impactar al balcó de dalt. No van veure si tocava ningú, però a través de les vidrieres de l’edifici d’oficines de l’altre costat de carrer, que feia de mirall, van veure un home apagant un foc al balcó de sobre el seu. Després, sirenes, ambulàncies que van auxiliar la dona ferida.

La víctima, que tenia penjada una estelada al balcó, havia estat parlant una estona abans amb els manifestants que eren al carrer Figuerola dient-los que si la policia carregava contra ells l’avisessin, que ella els obriria el portal del bloc perquè s’hi poguessin refugiar.

Es calcula que la bengala va ser llançada des d’entre 120 i 150 metres de distància del balcó on era la víctima i algunes persones en van enregistrar la trajectòria des del mateix carrer Figuerola. Falta saber de quina mà va sortir.

Coet a l’helicòpter

Els Mossos sí que han identificat i arrestat el sospitós d’haver llançat material pirotècnic contra un helicòpter dels Mossos que sobrevolava la ciutat de Barcelona el dimecres 16 d’octubre tot controlant les manifestacions al carrer. En algunes gravacions es va poder veure que un dels coets impactava contra l’helicòpter. Ahir també van arrestar una altra persona que acusen de desordres públics per la seva intervenció en el bloqueig a l’aeroport del Prat el dilluns 14, el dia que es va conèixer la sentència del procés i que van començar els actes de protesta.

LA XIFRA

201
detencions
havien fet els Mossos fins ahir en relació amb els aldarulls arran de les protestes per la sentència.

Presó per a dos ultres per un atac a Barcelona

El jutjat ha decretat presó provisional per als dos joves ultradretans detinguts per la seva participació, juntament amb vuit persones més, en una brutal agressió en grup a un manifestant independentista que van acorralar dijous entre els carrers Balmes i Rosselló, a l’Eixample de Barcelona. Als dos empresonats, Marc Redondo, veí de Premià de Dalt de 20 anys, i Xavier Vidal, veí de Badalona de 34 anys, se’ls imputa un delicte de lesions, però els càrrecs es podrien incrementar si se’ls atribuís un delicte d’odi.

Els manifestants d’ultradreta s’havien concentrat a la plaça d’Artós i després van anar caminant cap a la zona de l’Eixample amb la consigna d’anar a “caçar” independentistes i, en aquest context, una desena van atacar un noi de 23 anys que es trobava sol i li van clavar cops de puny, empentes i coces, que li van causar lesions que van requerir assistència mèdica. Els Mossos continuen investigant per intentar identificar i detenir la resta d’agressors que van intervenir en l’atac, del qual hi ha imatges enregistrades. A partir d’imatges i testimonis, la policia va identificant implicats en els aldarulls i ha anunciat que hi haurà més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia