Política

Batet expulsa de la Diputació Permanent la portaveu de Vox

Vox ha ocupat els escons de Ciutadans

Pretenia, a més, incloure a l’ordre del dia una iniciativa sobre Catalunya

Inici accidentat de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats que aquest dimarts debat iniciatives del govern de Pedro Sánchez sobre les bestretes a les CCAA i Thomas Cook. La presidenta del Congrés ha expulsat de la sala la portaveu de Vox, Macarena Olona, després de cridar-la a l’ordre per tercera vegada. Els diputats de Vox han ocupat primer els escons que corresponien a Ciutadans –fet que ha provocat un primer enfrontament amb la presidenta del Congrés- i posteriorment han interromput en diverses ocasions Batet reclamant la incorporació a l’ordre del dia d’una iniciativa –que ni tan sols havia estat qualificada per la Mesa- sobre Catalunya.

L’estira i arronsa entre Batet i Vox ha començat tan bon punt la presidenta del Congrés es disposava a obrir la sessió. Batet ha demanat als diputats de Vox que ocupessin els seients que els corresponien segons la disposició habitual. No ho han fet i Batet els ha retret primer que no s’ajustin a les regles de bon comportament de la cambra. La petició ha provocat la queixa dels diputats de Vox i finalment han estat els diputats de Ciutadans els qui s’han aixecat i han canviat la seva posició.

Un minut després, Olona ha protagonitzat un nou enfrontament amb la presidenta del Congrés quan l’ha interromput per reclamar que s’inclogués a la Diputació Permanent el debat d’una iniciativa sobre Catalunya que segons fonts del Congrés no estava ni tan sols qualificada per la Mesa. Batet ha cridat a l’ordre a la portaveu de Vox en dues ocasions i finalment –i davant les interrupcions continuades- l’ha expulsat i ha demanat que abandonés la sala.

Olona, mentrestant, ha continuat dreta mostrant fotografies en gran format dels objectes que els manifestants han llançat a la policia en aquests dies de disturbis. Vox pretenia que el Congrés votés la seva petició perquè el govern espanyol declari l’estat d’excepció a Catalunya. Olona s’ha resistit a abandonar la sala durant alguns minuts fins que els uixers l’han anat a buscar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona