Política

JxCat, ERC i CUP pacten rebutjar la sentència i al·ludir a l’autodeterminació

El text conjunt inclou un total de 15 punts, en resposta a les condemnes dictades la setmana passada pel Suprem contra els líders del procés

Després de les advertències del TC, s’ha elaborat un redactat que busca evitar que sigui impugnat

JxCat, ERC i la CUP han pactat una proposta de resolució al Parlament que rebutja la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, exigeix la llibertat dels líders independentistes presos i fa una al·lusió a l’autodeterminació, amb un redactat que busca evitar que sigui impugnat.

Els tres grups independentistes a la cambra catalana han acordat un text conjunt que inclou un total de 15 punts, en resposta a les condemnes dictades la setmana passada pel Suprem contra els líders del procés.

Després de les advertències del Tribunal Constitucional (TC) sobre el risc penal d’incórrer en un delicte de desobediència si no s’acata la suspensió dels acords del Parlament sobre el dret a l’autodeterminació i la legitimitat de la desobediència civil, els partits independentistes han buscat una fórmula matisada per referir-se en el seu text a la qüestió de l’autodeterminació.

Així doncs, el text entrat conjuntament al registre perquè es tramiti avisa que el Parlament “reitera i reiterarà tants cops com ho vulguin els diputats, la reprovació de la monarquia, la defensa del dret a l’autodeterminació i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya per decidir el seu futur polític”.

El Parlament, diu la proposta de JxCat, ERC i la CUP, “recorda” que la pròpia cambra catalana ha aprovat desenes de resolucions polítiques sobre el dret a l’autodeterminació des de l’any 1989 sense que això hagi estat objecte de persecució i censura per part de les institucions de l’Estat. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia