Política

CatECP veu la resolució com “l’últim intent” de l’independentisme per fer veure que estan units

La portaveu Susanna Segovia no aclareix què votaran els comuns

Malgrat això defensa que al Parlament s’ha de poder parlar de tot

La portaveu de CatECP, Susanna Segovia, considera que la proposta de resolució presentada per JxCat, ERC i la CUP per reiterar el dret a l’autodeterminació i la reprovació del Rei malgrat el Tribunal Constitucional (TC) és un “últim intent” de l’independentisme per fer veure que estan units abans de les eleccions del 10-N. En roda de premsa des del faristol, Segovia ha considerat que votar aquest text al Parlament “no és la solució” i que el que cal és “voluntat política i diàleg”. La portaveu dels comuns no ha volgut avançar el vot del seu grup i s’ha limitat a dir que valoraran el contingut i que encara queden dies, ja que no es preveu que es voti fins al ple del 12 i 13 de novembre. Però ha defensat que al Parlament “s’ha de poder parlar de tot”.

“De la greu situació política no ens en sortirem amb una proposta de resolució. El que cal és voluntat política del govern de l’Estat i de la Generalitat per seure a parlar”, ha valorat la portaveu dels comuns al Parlament.

En aquest context, ha lamentat que una setmana després de la sentència del procés s’hagi assistit a la “incapacitat” d’un president de la Generalitat i del govern espanyol de parlar per telèfon i ha afegit que s’han amagat darrere del conseller Miquel Buch i del ministre Fernando-Grande Marlaska.

Segons Segovia, s’està patint una manca de voluntat política en “un dels moments més greus” de al història de la democràcia i ha retret al president Sánchez que hagi vingut a Barcelona i no s’hagi assegut a parlar.

“Demanem l’indult i la reforma del Codi Penal per treure el delicte de sedició. Cal voluntat política del govern espanyol i la Generalitat”, ha insistit.

Tot i no voler avançar el sentit del vot del seu grup, Segovia ha defensat que el Parlament ha de poder parlar de tot i ha recordat que CatECP va signar la petició de la comissió d’investigació de la monarquia. “No entenem que el TC hagi de decidir sobre què pot parlar o no un Parlament”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia