Política

Torra proposa obrir una comissió d’investigació per estudiar les protestes i l’actuació policial

El president de la Generalitat insta el conseller Buch a investigar les càrregues i a “depurar responsabilitats” si no s’han ajustat als protocols

El president creu que aquestes mesures ajudaran a mantenir la “confiança” en els Mossos d’Esquadra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha proposat aquest dimarts la creació “en el termini més breu possible” d’una comissió d’investigació al Parlament que abordi els successos ocorreguts a diverses ciutats del país en el marc de les protestes contra la sentència de l’1-O.

En roda de premsa, Torra ha defensat la “necessitat” de crear “una comissió d’investigació per estudiar i analitzar amb tota la transparència tots els fets ocorreguts la setmana passada”, i per on passarien els episodis de protesta i també les actuacions policials. El president ha suggerit convidar a aquesta comissió les “entitats de defensa dels drets humans i el Síndic de Greuges”, entre altres.

D’altra banda, Torra ha explicat que ha “demanat” al conseller d’Interior, Miquel Buch, que “s’iniciïn als Mossos d’Esquadra totes les investigacions internes” que calguin i “depurar responsabilitats” si hi ha hagut actuacions que no s’hagin “adaptat als protocols” durant les protestes de la darrera setmana. El president ha defensat que cal aclarir si hi ha agents de la policia catalana que s’han excedit amb la seva actuació i obrir els “expedients” que siguin necessaris contra aquells policies que no hagin respectat les normes..

Segons ell, aquestes mesures contribuirien a mantenir “la confiança en el cos dels Mossos d’Esquadra”. A més, recorda que són accions que “sempre” fan els agents en analitzar actuacions ja realitzades.

En la seva compareixença, Torra ha reiterat que condemna “totes les violències” i ha lamentat que hi hagi qui digui que no ho ha fet com a “excusa” per a no abordar el “conflicte polític” que hi ha darrera els aldarulls. “Escolti, no puc seguir cada dia amb aquesta pregunta, això és una excusa. El problema és justament no abordar el conflicte polític que hi ha a Catalunya”, ha exclamat.

Com a mostra del rebuig sense embuts a la violència, Torra s’ha remès a un dels acords que ha adoptat el govern aquest dimarts, on es congratula de les “manifestacions pacífiques” posteriors a la sentència i condemna “tots els actes de violència que s’han produït”. Així mateix, l’executiu català ha aprovat traslladar el seu suport “a totes les persones ferides”, a les quals desitja “una ràpida recuperació”.

De la seva banda, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha avisat del “despropòsit” que seria “vincular” el col·lectiu dels joves amb la violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona