Política

El president del parlament islandès trasllada la seva “preocupació” per la sentència de l’1-O al CoE i a la Unió Interparlamentària

Steingrímur J. Sigfússon alerta els dos organismes internacionals sobre les “dures condemnes de presó” als líders independentistes

Insta la presidenta del Consell d’Europa a “considerar si la situació a Catalunya mereix més atenció per part de l’Assemblea”

El president del Parlament islandès, Steingrímur J. Sigfússon, ha traslladat la seva “preocupació” per la sentència de l’1-O a l’Assemblea del Consell d’Europa (CoE, per les seves sigles en anglès) i a la Unió Interparlamentària.

En una carta a les presidentes de totes dues cambres internacionals, Sigfússon expressa la seva inquietud per les “dures condemnes a presó” als líders independentistes i, en especial, pel cas de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. El polític islandès alerta a totes dues organitzacions internacionals de la “greu situació de malestar i violència com a resultat” de la sentència.

“L’encoratjo a considerar si la situació a Catalunya mereix més atenció per part de l’Assemblea”, recomana a la presidenta de la cambra del CoE.

Sigfússon assegura en les seves cartes que confia en una resolució “política democràtica i pacífica” de la situació a Catalunya.

L’Assemblea del Consell d’Europa és un òrgan format per parlamentaris dels 47 estats europeus membres amb seu a Estrasburg.

La Unió Interparlamentària és una organització amb seu a Ginebra que representa les cambres legislatives a escala mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia