Política

Héctor Amelló

Cap de llista de Ciutadans a Girona

“Tenim un problema de comunicacions d’est a oest”

“Cal tirar endavant d’una vegada el corredor mediterrani, tot i que no només tenim deficiències en infraestructures de nord a sud”

“El que ha passat a Catalunya i l’escenari on ens ha portat el president Torra és una deriva que no beneficia cap català”

“Ara tenim una societat més empobrida que abans de la crisi”

Diputat i regidor
Héctor Amelló, diputat al Parlament i portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, torna a encapçalar la candidatura del partit taronja. Nascut a Lleida el 1977 i veí de Taravaus, és llicenciat en belles arts per la Universitat de Barcelona, llicenciat en ciència política i sociologia per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), tècnic superior en fotografia artística per l’Escola d’Art Superior de Disseny Serra i Abella, i té un màster universitari en comunicació, cultura, societat i política també per la UNED.
Si bé repeteix i n’hi ha que ja el coneixen, qui és Héctor Amelló?
És una persona que ve del món de la creativitat, i que ha treballat en departaments de màrqueting, empresa i comunicació. Vaig entrar el 2012 a Ciutadans per la situació que estava vivint en aquells moments Catalunya. Llavors jo vivia a Gràcia, a Barcelona, i hi va haver un moment en què els que pensàvem com jo, els que no érem independentistes o els que no teníem aquest sentiment independentista, no ens sentíem representats. En aquell moment, tot l’espai públic l’havia acaparat el moviment sobiranista. Vaig conèixer l’Albert Rivera i vaig sentir que representava la idea d’Espanya que jo defenso. Gent valenta que defensava Catalunya. Poc després vaig anar a treballar a Figueres, i allà vaig conèixer gent del meu entorn que defensava el mateix projecte. Amb un pressupost de 500 euros vam entrar com a regidors a l’Ajuntament i, posteriorment, al Consell Comarcal. El 2017 també vaig aconseguir entrar al Parlament de Catalunya, i fins avui.
Per què va entrar en política?
Perquè els partits independentistes van irrompre en la política i ens van portar a tots a una deriva molt perillosa. Fins llavors havien aconseguit objectius més incipients, però clarament estaven dividint la societat. La situació ha anat empitjorant, fins a arribar a la situació que hem viscut aquests dies, amb greus aldarulls. Tot plegat ha estat el resultat d’aquelles polítiques irresponsables i les actuals que està duent a terme el govern de la Generalitat. Sobretot el president Quim Torra, que empeny els CDR i la gent a esvalotar el carrer. És una deriva que no beneficia cap català ni la resta d’espanyols. Ara tenim una societat més empobrida que no pas abans de la crisi. Tenim una Catalunya més tancada i més desconnectada del món. Una política que es mira el melic i que deixa de banda els autèntics problemes: l’educació, la salut, l’ocupació, etc.
I quines propostes té en aquest sentit per a les comarques gironines?
Tenim un problema pel que fa a les comunicacions. No només de nord a sud, sinó també amb les infraestructures a l’est i a l’oest de la província, que hem de resoldre de manera urgent. A més, cal tirar endavant d’una vegada el corredor mediterrani, ja que suposa un benefici important per a la demarcació. Així mateix, tenim damunt la taula la marxa de Ryanair de l’aeroport de Girona i la crisi de Thomas Cook.
És optimista?
A mi m’agrada ser optimista. Sempre que ens hem presentat a unes eleccions hem crescut. I això és perquè hem demostrat la nostra capacitat de treballar i liderar les transformacions. Crec que aquest cop ho tornarem a aconseguir. Som la força constitucionalista més útil i un referent. A l’altra banda tenim el PSC, que sempre ha donat suport als separatistes. Els socialistes sempre han acabat governant amb els nacionalistes i tots aquells que fracturen la societat espanyola. En aquest sentit, considero que cal fixar unes línies vermelles.
Diu que és optimista, però les enquestes no els auguren bons resultats...
Des del primer moment que vaig entrar a Ciutadans sempre ens han dit que estem a punt de desaparèixer. Que som flor d’un dia. El que han demostrat les enquestes amb Ciutadans és que sempre s’equivoquen.
Ciutadans va guanyar 10.000 vots en les darreres eleccions, però va quedar a 4.000 d’obtenir-hi diputat. Els aconseguirà?
Els aconseguirem. A més, crec que sortirem reforçats de tot aquest procés que s’ha viscut a Catalunya. És necessari que el constitucionalisme tingui una veu potent al Congrés dels Diputats. Albert Rivera i Inés Arrimadas són persones d’aquí, saben el que està succeint a Catalunya i tenen una visió molt clara del que passa.
En una entrevista al nostre diari, deia que no és antiindependentista, que el que vol és un projecte comú per a tots els espanyols...
El que vull és un projecte per a tots els espanyols. Pensin com pensin. No tinc un projecte contra els independentistes, sinó per a tots els espanyols. Catalunya ha de ser un país d’oportunitats, però oportunitats per a tothom.
Què pensa de Pedro Sánchez i la seva política amb Catalunya.
Que s’equivoca. És una persona que està pactant amb nacionalistes, i només cal veure els acords que han assolit als municipis catalans. Jo el que vull és un estat més fort, però les polítiques del PSC-PSOE ho debiliten.
Què opina de l’exhumació del dictador Francisco Franco?
S’ha de replantejar el Valle de los Caídos. Sánchez ho ha fet per decret i el que hauria d’haver fet és buscar consensos. Nosaltres hem proposat que podria ser l’Arlington espanyol. El que ha volgut Sánchez amb Franco és treure’n rèdit electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona