Política

Quinzena d’aniversaris pels presos polítics

Sant Fruitós de Bages, Manresa o Artés han sortit al carrer aquest cap de setmana com cada dia des de fa dos anys per reclamar l’alliberament

Barcelona, Reus, Terrassa o Vilafranca hi arriben en els propers dies

És un aniversari que cap d’ells volia celebrar, però aquests primers dies de novembre la desena de poblacions del país que reclamen, cada dia, l’alliberament dels presos polítics, arriben als dos anys de mobilització permanent. “Ningú es pensava que duraria tant, però hi serem fins que faci falta”, constatava en David Vila, de Sant Fruitós de Bages, o “per nosaltres no serà que la flama s’apagui”, reblava en David Miret, de Vilafranca del Penedès, fa uns dies en declaracions a aquest diari. Justament, Sant Fruitós de Bages, on va néixer, divendres va fer dos anys, la iniciativa Música per la Llibertat, va reunir mes de cent cantaires a la plaça de l’ajuntament. La iniciativa havia sorgir l’1 de novembre del 2017, quan l’Anna Ortega va baixar al carrer el dia 1 de novembre de l’any passat, just el dia abans que la magistrada Carmen Lamela empresonés tot el govern català que no havia marxat a l’exili, i va tocar la seva flauta travessera acompanyada dels seus dos fills. L’Anna feia dies que volia tocar El cant dels ocells com a protesta per l’empresonament dels Jordis, però no trobava un instrument que feia almenys vint anys que no tocava. En pocs dies, la seva acció havia corregut i ja no tocava sola. Fins avui. Dissabte passat van ser Manresa i Artés els que van arribar als dos anys de mobilització diària. Però aquesta commemoració, que no pas celebració, continuarà arreu del país. Entre d’altres –Bescanó, per exemple, ja va fer dos anys que es mobilitza el 16 d’octubre passat–, Barcelona, Reus, Vilafranca o Terrassa arribaran als dos anys de mobilització diària en aquesta primera quinzena de novembre. Concretament, el col·lectiu Enriqueta Gallinat, a l’esquerra de l’Eixample de Barcelona, arribarà als dos anys demà, dimecres; Reus, dijous; Vilafranca del Penedès, dimarts, dia 12, i Terrassa, el dijous 14.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia