Política

Puigdemont, sobre Sánchez i la Fiscalia: “Confirma que no hi ha separació de poders ”

L’expresident català reacciona a les noves declaracions sobre les euroordres i la promesa que va fer el líder del PSOE de portar-lo a Espanya

El president Carles Puigdemont ha reaccionat a les polèmiques manifestacions de Pedro Sánchez sobre la “dependència” que la Fiscalia té cap al govern espanyol. En un tuit, l’expresident català exiliat a Brussel·les assegura que les afirmacions de Sánchez confirmen el que ell mateix va dir aquest dimarts: “No hi ha separació de poders”.

“Pedro Sánchez acaba de fer el seu “¿y la Europea?” amb què Rajoy va acreditar la seva ignorància. En el meu missatge d’ahir ho deia, i avui és el mateix Sánchez que ho confirma: no hi ha separació de poders”. Ha escrit Puigdemont al seu compte de Twitter.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha reivindicat aquest dimecres el control de l’executiu sobre la Fiscalia per impulsar la extradició de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Després de defensar durant tot el procés judicial de l’1-O que la Fiscalia és autònoma i per tant l’executiu no podia reclamar-li una rebaixa de les acusacions als líders independentistes, Sánchez ha apuntat avui tot el contrari. “La Fiscalia de qui depèn?”, ha recordat en una entrevista a RNE on ha afirmat que el seu govern està “treballant en subministrar tota la informació a la justícia belga”.

És la resposta que ha donat a l’expresident Puigdemont després de prometre en un acte electoral que aconseguiria que fos deportat a l’Estat. Puigdemont li va preguntar des de Brussel·les si pretenia segrestar-lo o fer l’extradició de manera il·legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia