Política

Iglesias, al PSOE en la recta final: “Serem responsables, els estendrem la mà altre cop”

El candidat admet que Unides Podem “s’empassarà algun gripau” però promet traduir el vot en responsabilitats de govern

El candidat d’Unides Podem al 10-N, Pablo Iglesias, ha fet aquest divendres una crida al PSOE en la recta final de campanya per tornar a intentar formar un govern de coalició l’endemà de les eleccions. Durant un míting a Toledo, Iglesias ha criticat el gir cap a la dreta que segons ell ha fet el PSOE de Pedro Sánchez però ha insistit que des de la seva formació seran “responsables”. “Els estendrem la mà altre cop i deixarem enrere els retrets”, ha afirmat després de dir que la gent “no és idiota” i sap que Sánchez “mira cap a la dreta”. Iglesias ha admès que Unides Podem no podrà governar sol i per això ha insistit a refer llaços amb el PSOE.

“Ens empassarem algun gripau”, ha admès, indicant que de vegades la política ho “implica”. Amb tot, també ha promès traduir el vot a la seva formació en “responsabilitats de govern” que la gent a l’Estat “notarà des del primer dia”.

“No serà tan poc el que podrem canviar si s’han posat d’acord a operar les clavegueres per posar difícil que nosaltres arribem al govern”, ha indicat Iglesias afirmant que cada avenç serà “imparable” si governen.

Durant el seu discurs, el líder de Podem ha demanat als assistents que parlin amb amics i familiars perquè “reflexionin” sobre l’evolució política a Espanya en els últims anys i repassin “el que deien alguns i el que diuen ara”.

En aquest sentit, ha insistit que el partit que representa no ha canviat de discurs i mai “comerciarà” amb el vot dels seus electors. “El vot a Unides Podem mai es posarà d’acord amb el PP o Cs ni entregarà governs gratis”, ha assegurat.

Des de Toledo Iglesias ha fet un repàs al “gir” que ha fet Sánchez i ha criticat precisament que miri cap a Casado o Rivera. “Catalunya pot ser l’excusa genial per posar-se d’acord amb el PP”, ha advertit, avisant que un acord amb els populars pot implicar també, per exemple, que el PSOE pacti amb la dreta la política econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia